joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covaciu și Vâlvoi, medaliate la Juniori

Weekend-ul trecut, la Drobeta-Turnu Severin s-a desfășurat etapa finală a Campionatului Național de judo pentru juniori U21, masculin și feminin. Pe lângă un loc pe podium, miza finalelor a constituit-o selecția în lotul național lărgit în vederea participării la competițiile internaționale ale sezonului.

Sportivii severineni și-au făcut simțită prezența în finala Campionatului Național de juniori U21. Din cei nouă judoka legitimați la CSM Drobeta prezenți pe tatami, două sportive au urcat pe ultima treaptă a podiumului de premiere din Polivalenta severineană. Spre bucuria noastră, deși mai mici de vârstă, elevii au obținut două medalii de bronz și două locuri cinci. Performerele sunt Iasmina Covaciu, la 48 kg, și Anda Vâlvoi, la 63 kg, medaliate cu bronz. De asemenea, Ana Maria Stroe a confirmat titlul de campioană la cadete, reușind la această finală locul 5, iar Lorena Necula, după o accidentare, a terminat pe locul 5. Sportivii confirmă de la o finală la alta. Am avut rezultate bune la cadeți, au fost la U16, acum am obținut medalii și la juniori, deci suntem pe un drum ascendent”, a declarat antrenorul severinean Gicu Vasilan.

Prima medalie la juniori

Policlinica Buna Vestire Craiova

Clasarea pe locul trei a fost un succes inedit pentru Iasmina Covaciu. Sportiva, în vârstă de 15 ani, s-a aflat la prima participare într-o finală de juniori sub 21 de ani. Mă bucur că am luat medalia de bronz la prima mea participare într-o finală destinată juniorilor. Am avut patru lupte cu adversare foarte dificile, dar antrenamentele m-au ajutat suficient pentru a termina pe locul trei. Este o medalie care mă motivează și vreau să ajung cât mai sus, să iau medalii și la competiții continentale și mondiale”, a mărturisit Iasmina Covaciu.

Două ex-strehăience pe podium

Alte două sportive din Mehedinți, lansate la clubul din Strehaia, au avut reușite notabile în finala campionatului național. Aflate sub dublă legitimare, atât Ane Marie Brebinaru, cât și Cleonia Rîciu, au reușit medalii pentru cluburile la care au fost transferate.

La noi sunt ținuți sportivii până la 18 ani, dar sunt totuși bucuros că în competiție au intrat două din elevele mele, care luptă cu dublă legitimare pentru CSM Deva, respectiv LPS Craiova. Dacă Ane Marie Brebinaru, la finala de U16 a luat medalia de aur și a punctat pentru CCE Strehaia, acum a luat bronzul și a punctat pentru CSM Deva, iar Cleonia Rîciu a ieșit vice-campioană națională pentru LPS Craiova”, a precizat Ilie Gîdea, antrenor CCE Strehaia.

Previziuni optimiste din fruntea FRJ

Noua conducere a Federației Române de Judo, în frunte cu președintele Cozmin Gușă și vicepreședintele Florin Bercean, a urmărit evoluțiile sportivilor de pe margine. Florin Bercean, cel care se ocupă și de lotul olimpic feminin de judo, a afirmat că juniorii prezenți pe tatami pot aspira, după multă muncă, și la o medalie olimpică.

Parte dintre ei sunt în discuții pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 și ne-am bucura să fie poate chiar printre medaliați. Părerea mea e că acești copii vor bate mai mult la porțile Olimpiadei din 2024. Despre această finală pot spune că a fost una reușită. Condițiile sunt excepționale, sala parcă e făcută special pentru judo, iar peste două săptămâni ne vom întoarce la finala de U23”, a declarat vicepreședintele Bercean.

În finala Campionatului Național de Judo U21 au fost prezenți aproximativ 250 de sportivi din întreaga țară. Campionii naționali au luat o opțiune serioasă în accederea în lotul național de juniori.

Politica