sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

A doua aeronavă Wizz Air a ajuns vineri la Craiova

Cea de-a doua aeronavă Wizz Air alocată Aeroportului Internațional Craiova, un Airbus A320, a aterizat vineri la prânz în Bănie. Aeronava, care va efectua noile curse către Koln, Paris, Madrid, Liverpool și Veneția, a fost primită cu tunuri de apă pe pista Aeroportului Craiova. Noua aeronavă reprezintă o investiție de 99 de milioane de dolari a companiei și va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova.

Zi mare, vineri, pentru Aeroportul Internațional Craiova. Cea de-a doua aeronavă Wizz Air alocată bazei operaționale de la Craiova a aterizat în Bănie la orele prânzului. Airbusul A320 va efectua noile curse către Koln, Paris, Madrid, Veneția și Liverpool, curse care au pornit deja de vineri, 17 martie. Zborurile pentru Paris și Koln au pornit chiar în ziua sosirii aeronavei, cel de Veneția pe 18 martie, cel pentru Madrid pe 19 martie și, în cele din urmă, cel de Liverpool va începe pe 27 martie.

„Wizz Air este prezentă în Craiova din anul 2013 și suntem dedicați acestui oraș de aproape patru ani. Pasagerii transportați anul trecut, în 2016, au fost mai mult de 222.000, iar în această lună investițiile și oportunitățile aduse aici de Wizz Air pentru pasagerii noștri putem spune că se dublează. Din luna martie avem zece rute, iar până acum am oferit cinci rute. În calitate de cea mai mare linie aeriană din România, continuăm expansiunea rețelei noastre de rute aflată în permanentă creștere și aducem oportunități de călătorie cu adevărat accesibile pentru pasageri din România și suntem nerăbdători să aducem vești bune și în viitor”, a spus Sorina Ratz, Wizz Air Communications Manager.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Prioteasa: „Lucrurile nu se opresc aici”

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a vorbit despre importanța acestei investiții la Craiova, anunțând că, cel puțin în urma unor discuții preliminare, trei investitori au decis să vină la Craiova în perioada următoare tocmai datorită Aeroportului Craiova.

„Aeroportul din Craiova împlinește, astăzi, „pohta ce-am pohtit”, dacă vreți, pentru că ne-am dorit în toată această perioadă, după ce zburam spre Italia, spre Anglia, Spania, să putem să zburăm și către alte destinații. Iată că o aeronavă vine în momentele următoare de la Koln și va pleca spre Paris, acolo unde ne-am dorit și unde foarte mulți dintre craioveni și olteni ne-au scris în ultimul timp că ar dori să plece. De asemenea, către Madrid, Liverpool, Veneția, și, în felul acesta, să întregim destinațiile celor care pleacă de pe Aeroportul Craiova în cât mai multe locuri interesante ale Europei. Scot în evidență încă o dată că firma Wizz Air face o investiție de aproape 200 de milioane de dolari (ambele aeronave ale Wizz Air – n.r.) la Craiova și realizează peste 60 de locuri de muncă, în mare majoritate cu craioveni. În plus, CJ vine cu aceste investiții de peste 15 milioane de euro și vine cu un proiect european de reabilitare a infrastructurii de mișcare de peste 24 de milioane de euro. Lucrurile nu se opresc aici, pentru că pe Masterplanul de Transport al României urmează să avem o nouă abordare, așa cum în acest moment în care există 33 de plecări pe săptămână de la Craiova ne crează o problemă la care aproape că nu ne-am gândit, la o dezvoltare așa de impetuoasă, în care suntem nevoiți să extidem terminalul de plecări și cel de sosiri. Așa să fie, să trebuiască să îl mai extindem încă o dată, dacă este cazul, pentru că aeroportul de la Craiova înseamnă mai mult decât ceea ce se vede. Vă spun numai atât, că cel puțin în ultimele luni sunt cel puțin trei firme care au ales să vină la Craiova, cel puțin la primele discuții, pentru faptul că există un aeroport la Craiova. Până când vom avea o infrastructură la București așa cum trebuie, Aeroportul din Craiova va rămâne un obiectiv foarte important și nu mă feresc să vă spun că este cel mai important obiectiv economic realizat în ultimii ani în întreaga regiune Oltenia”, a spus Ion Prioteasa.

Când am început acest proiect, zbura doar câte-un cârd de ciori”

Întrebat dacă atunci când a luat startul renașterea Aeroportului Craiova se aștepta la aceste rezultate, Prioteasa a spus că s-a confruntat cu destule descurajări la începutul investițiilor în obiectiv.

„Mă uitam pe un grafic aici, pe care era prezentat numărul de pasageri și am remarcat că între 2013 și 2016 au zburat, cu firma Wizz Air, peste 400.000 de pasageri. Asta înseamnă că mai mult decât toată populația Craiovei și suburbiile. Când am început acest proiect, zbura doar câte-un cârd de ciori și, din când în când, câte un avion de la Aviasan sau pentru câte o urgență se ateriza pe aeroportul din Craiova. Aici era o cultură foarte frumoasă de bălării și, când am început să construim, nu am primit niciun fel de încurajare și toată lumea ne spunea să stăm la locul nostru, pentru că la Craiova nu va fi niciodată un aeroport, că suntem la 200 de kilometri de București și la 200 de kilometri de Sofia, nu apucă avionul să decoleze că trebuie deja să aterizeze și că de aceea nu o să plece nimeni niciodată de la Craiova”, a povestit președintele CJ Dolj. Întrebat dacă se au în plan și rute interne, Prioteasa a spus că în următorii ani este foarte posibil să existe și astfel de rute de pe aeroportul din Craiova.

Predescu: „Am atins doar o bornă a colaborării noastre cu compania Wizz Air”

Nu în ultimul rând, directorul tehnic al Aeroportului Internațional Craiova, Adrian Predescu, a explicat că traficul mare de călători va aduce venituri instituției și că investițiile nu se vor opri aici.

„Ne bucurăm foarte mult că suntem din nou împreună și că și aeroportul Craiova face parte din echipa asta frumoasă a companiei Wizz Air. Este un eveniment extraordinar de important pentru dezvoltarea aeroportului nostru cu cea de-a doua aeronavă a bazei aeriene de aici. Aceasta permite, așa cum s-a spus mai înainte, posibilitatea efectuării a 33 de zboruri pe săptămână, 33 de plecări spre cele zece destinații externe și 33 de aterizări la Craiova. Asta înseamnă un trafic destul de mare, care va crea un venit și pentru Aeroportul Craiova. A fost posibilă dezvoltarea aeroportului în ritmul acesta în principal datorită investițiilor importante făcute de Consiliul Județean Dolj, de compania aeriană, lucru care ne-a dat posibilitatea să avem aceste 33 de zboruri pe săptămână. Vă garantez că am atins doar o bornă a colaborării noastre cu compania Wizz Air. Vom avea același ritm și în anii viitori, felicit foarte mult compania pentru rezultatele la Craiova și asigur că vor avea aceeași susținere din partea noastră și pe viitor”, a precizat Predescu.

Noua aeronavă reprezintă o investiție de 99 de milioane de dolari a companiei și va crea 36 de locuri de muncă directe la Wizz Air, în Craiova. Frecvența curselor operată cu această aeronavă va fi de două zboruri pe săptămână pentru Paris, Veneția, Koln și Madrid, și trei zboruri pe săptămână pentru Liverpool.

Politica