joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Arest preventiv pentru angajații Centrului de Transfuzii care luau bani pentru a livra sânge

Cei doi angajați ai Centrului Regional de Transfuzii Sanguine din Craiova, acuzați că luau bani contra sânge au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre Cristian Cosmin Magaon, în vârstă de 24 ani, asistent la Centrul de Transfuzii Sanguine şi registratorul Mihaela Oprişan, de 33 ani. Decizia a fost dată joi seara de Tribunalul Dolj, însă nu este definitivă, putând fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

Reamintim că asistentul a fost prins în flagrant în timp ce primea primea 200 de lei de la un investigator sub acoperire pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient pentru efectuării unei intervenţii chirurgicale. De altfel, conform DGA, asistentul, în colaborare cu registratorul centrului, a primit de mai multe ori, în martie, pe fondul lipsei de sânge necesar intervenţiilor chirurgicale, de la investigatori sub acoperire diferite sume de bani în schimbul unor unități de sânge.

„În fapt, în cursul lunii martie 2017, M.C.C. în colaborare cu O.M.G., registrator la aceeași unitate medicală, pe fondul lipsei de sânge necesar intervențiilor chirurgicale, a primit în repetate rânduri, de la investigatori sub acoperire ai D.G.A., diferite sume de bani pentru a facilita obținerea respectivelor unități de sânge”, potrivit Direcției Generale Anticorupție.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica