joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce asfaltări de drumuri are în plan președintele CJ Mehedinți

Consilierii judeţeni din Mehedinţi au împărţit banii judeţului pentru anul în curs. Sumele au fost alocate pe capitole bugetare, iar fiecare instituţie subordonată a primit sume de bani pentru funcţionare, pentru investiţii şi sumele necesare plăţii salariilor personalului angajat. Sănătatea, dezvoltarea infrastructurii rutiere precum şi cofinanţarea necesară pentru proiectele cu finanţare europeană vor fi prioritare anul acesta.

În Mehedinţi, vor demara două proiecte importante de infrastructură finanţate pe programul de vecinătate România-Serbia şi România -Bulgaria. Este vorba despre asfaltarea drumului judeţean de interes turistic care traversează Podişul Mehedinţi şi va uni satul Bunoaica de Cireşu precum şi de drumul judeţean Husnicioara-Prunişor. De asemenea, anul acesta este posibil să fie semnat şi contractul de finanţare în vederea implementării celui mai amplu proiect de insfrastructura din Mehedinţi, este vorba despre asflatarea unui tronson de drum de 112 kilometri compus din mai multe tronsoane de drumuri judeţene care ar urmă să traverseze localităţile Gruia-Pătulele, Vînjuleţ-Rogova, Punghina-Oprişor-Bălăcită, Gvardenita-Bicles-Timna şi drumul judeţean care duce către comună Grozeşti pe o lungime de 25 kilometri:

În luna aprilie vom primi şi vizită de precontractare din partea reprezentanţilor Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Vest Oltenia în vederea demarării lucrărilor pentru drumul strategic, cerere de finanţare depusă de către Consiliul Judeţean. Proiectul are o valoare de aproximativ 44 milione euro.“, a precizat Aladin Georgescu, preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, se are în vedere şi asfaltarea drumului judeţean Balotă-Bicles, iar în sensul acesta s-au alocat bani pentru realizarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Drumul vine că o mănuşă şi în vederea susţinerii singurului eveniment aeronautic din Oltenia, Drobeta Fly In, miting aviatic care se desfăşoară pe aerodromul din Balota.

Politica