vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tinerii din Craiova trag un semnal de alarmă: „Asfaltul nu iartă!”

Casa de Cultură a Studenților Craiova găzduiește, vineri, 17 martie, la inițiativa unui grup de tineri craioveni, cu sprijinul Liceului de Arte „Marin Sorescu”, un concert de conștientizare pentru victimele accidentului de circulație petrecut pe 10 martie pe Valea Oltului. Intrarea la concert se va face pe bază de donație, iar banii vor ajunge la familiile victimelor aflate în autoturismul cu pricina. Evenimentul de vineri este organizat și cu sprijinul Asociației Legal Drive, sub sloganul „Asfaltul nu iartă! Siguranța în trafic înseamnă viață”.

Trapped in Sin, Game On Band și Mary Rose vor cânta, vineri seara, de la ora 19:00, în sala mică a Casei de Cultură a Studenților din Craiova, pentru cele două victime ale tragicului accident de circulație, de vineri, 10 martie, de pe Valea Oltului, în care o tânără din Craiova și-a pierdut viața, iar prietenul său a fost grav rănit. Acesta se află acum într-un spital din București.

„A fost ca un șoc pentru noi toți care îi eram alături”

Policlinica Buna Vestire Craiova

„A fost ca un șoc pentru noi toți, care îi eram alături, a fost mult prea brusc și neprevăzut, și ne-am gândit să și ajutăm familiile amândurora. O să avem o urnă în care cei care participă la eveniment vor putea face donații, iar noi ne dorim ca banii să meargă la familiile celor doi. De asemenea, vom avea la vânzare și materiale promoționale ale trupei, iar banii strânși vor merge și ei în aceeași direcție”, a explicat Alexandru Firu, unul dintre organizatorii evenimentului și solistul trupei Trapped In Sin.

Totodată, Sabin Bogdan, prieten apropiat al celei care și-a pierdut viața și unul dintre organizatori, a vorbit despre cum s-a ajuns la ideea acestui concert.

„Ideea evenimentului ne-a venit spontan, când împreună cu mai mulți prieteni căutam o modalitate de a fi de folos familiilor lovite de tragedie, un considerent puternic fiind lipsa capacităților noastre financiare (cu toții suntem studenți sau elevi). Ajungând la ideea de concert pentru strângerea fondurilor care să ajute familiile, am considerat că ar fi și mai bine să lărgim sfera de impact și să ajutăm la prevenirea unor astfel de întâmplări nefericite, astfel luând naștere motto-ul – folosit, de altfel, și de motocicliști – „Asfaltul nu iartă!”. Atunci, am atras atenția Asociației Legal Drive, condusă de Mădălin Chipirlin care și-a oferit tot ajutorul și susținerea pentru inițiativă”, a explicat Sabin.

Acesta are și un mesaj pentru cei care vor participa la concertul de vineri.

„Mesajul meu pentru cei ce vor veni, vineri, la concert este să-și aducă aminte de bunătatea sufletului uman, să aprecieze persoanele pe care le au în preajma lor și să nu ia în derâdere niciodată aspectul asfaltului. De ce spunem asfalt și nu șofat? Pentru că și ca pieton ești într-un permanent risc, exact la fel de mult ca atunci când șofezi, viața ta depinzând de atenția celorlalți participanți la trafic, iar viața lor depinzând de atenția ta! Noi, cei ce am organizat evenimentul, am fost treziți cu o lovitură la această realitate cruntă prin accidentul din localitatea vâlceană Câineni, însă sperăm din tot sufletul ca, în acest fel, persoanele să se trezească fără lovituri, ci cu muzica bună și amintirile frumoase ce vor fi interpretate și prezentate la evenimentul de vineri seară, de la Casa Studenților”, a mai spus Sabin Bogdan.

Apel pentru conștientizare

La rândul său, directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu”, Lucia Croitoru, a spus că instituția de învățământ nu va conteni să ofere sprijin elevilor săi, copiilor săi, cea care a pierit în urma accidentului fiind, pe parcursul a 12 clase, unul dintre cei mai activi și implicați tineri din școală.

„Ea a fost eleva noastră pentru o perioadă de 12 ani, a fost premianta noastră. Noi ne susținem elevii și olimpicii, iar fata a participat la decorarea cutiilor de gaze din Centrul Istoric al Craiovei, a fost foarte activă. Este foarte greu să vorbesc despre ea la trecut. Pentru cei care vor veni la eveniment, am exact mesajul pe care l-a scris Alexandru pe afiș, „Asfaltul nu iartă!”, iar poate cei care vor veni la eveniment vor conștientiza asta și vor fi un pic mai prudenți. Un pic, măcar”, a precizat directorul Liceului de Arte, Lucia Croitoru.

Prietenul fetei, care se afla la volanul autoturismului, se află internat la București. Deși este într-o stare stabilă, acesta a suferit fracturi la ambele picioare și o hemoragie internă. Evenimentul de vineri este organizat cu sprijinul Liceului de Arte „Marin Sorescu”, al Casei de Cultură a Studenților Craiova, al Romanian Rock Radio și al Asociației Legal Drive, sub sloganul „Asfaltul nu iartă! Siguranța în trafic înseamnă viață”.

Politica