vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Podium strălucitor pentru judoka mehedințeni

Din cele șapte medalii cucerite de sportivii cluburilor din Oltenia, Mehedințiul a avut cea mai importantă contribuție în alcătuirea bilanțului obținut la Campionatul Naţional de judo, sub 16 ani, de la Cisnădie. CSM Drobeta a bifat două medalii de aur și una de argint, iar CCE Strehaia a contabilizat o medalie de aur.

Secția de judo de la CSM Drobeta-Turnu Severin a fost pe tatami printre remarcate. Cele mai bune rezultate au fost titlurile de campioni naționali cucerite de Iasmina Covaciu (cat. 48 kg) și Vlad Topală (81 kg). La un pas de aurul național a fost și Ana Maria Vladu (36 kg), însă a trebuit să se mulțumească doar cu medalia de argint. Au fost cele mai bune rezultate din noul sezon pentru elevii pregătiți de Gicu Vasilan.

,,De la Iasmina Covaciu mă așteptam să fie campioană națională pentru că a devenit o sportivă valoroasă, matură. E o certitudine și este pe drumul bun al performanței. Surpriza a venit de la Vlad Topală, care și-a surclasat cei trei adversari și a cucerit prima sa medalie de aur. De altfel, el a avut o comportare bună și la cadeți și s-a văzut că e în creștere de formă. Din păcate, Ana Maria Vladu a fost la limită și a ratat de puțin titlul național. De o săptămână și-a reluat antrenamentele la capacitate maximă, după o răceală, și a fost un dezavantaj la acest nivel. Trebuie subliniat că în clasamentul pe medalii am terminat pe locul 2. Bilanțul este excelent și, cel mai important, deținem un nucleu de sportivi valoroși și cu perspective deosebite”, a declarat antrenorul Gicu Vasilan de la CSM Drobeta.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Brebinaru a adus aurul la Strehaia

Un titlu național a fost câștigat și de celălalt club din Mehedinți, CCE Strehaia. Aflată în pregătire la Centrul Național de la Deva, Ane Marie Brebinaru a devenit campioană națională la categoria 44 kg. Sportiva pregătită de antrenorul Ilie Gîdea obținuse, în urmă cu două săptămâni, locul 7 la Cupa Europeană de cadeți.

,,Mă bucur enorm pentru aurul obținut de Ane Marie Brebinaru. Este al patrulea titlu din cariera sa și va mai lua potul cel mare și la categorii superioare. Pot spune că e cea mai valoroasă sportivă din ultimii ani de la Strehaia. Mai puteam obține o medalie, dar Robu Dalia a pierdut bronzul, la puncte, și a ocupat locul 5. Pe viitor sperăm la o medalie și din partea ei”, a precizat antrenorul Ilie Gîdea de la Strehaia.

La sfârşitul acestei săptămâni urmează etapa finală a Campionatelor Naţionale de judo, juniori 1, sub 21 de ani, care se va desfăşura în Sala Polivalentă de la Drobeta-Turnu Severin.

Politica