vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Fiscul nu reuşeşte să scape de rablele şi imobilele confiscate deşi a organizat peste 500 de licitaţii

Cu toate că organizează licitaţii peste licitaţii, reduce preţurile de pornire cu 25% şi cu 50%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Olt tot nu reuşeşte să scape de mărfurile confiscate.

Directorul adjunct al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt, Cornel Vlădescu, a declarat, marţi, în cadrul unei şedinţe la Prefectura Olt, că multe dintre bunurile aflate sub sechestrul Fiscului nu au fost valorificate, deşi în 2016 la nivelul Serviciilor Fiscale din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Olt au fost organizate peste 500 de licitaţii. Este vorba despre maşini, unelte, autoturisme şi chiar apartamente, case şi terenuri. „La valorificarea bunurilor mobile şi imobile nu stăm corespunzător şi mai avem aspecte care trebuie îmbunătăţite. Principalele motive constau în faptul că aceste bunuri nu sunt atractive pe piaţă. Ce am avut bun de vânzare s-au înscris la licitaţii şi au fost valorificate. Acum sunt bunuri greu vandabile. Am avut 500 şi ceva de licitaţii organizate anul trecut, dar nu s-au prezentat ofertanţi la aceste bunuri”, a afirmat el.

Explicaţia oferită de conducerea Fiscului oltean este că bunurile scoase la vânzare nu trezesc interesul cumpărătorilor. „Când este vorba despre valorificarea bunurilor sechestrate este o problemă întrucât bunurile aflate în patrimoniul societăţilor nu prea mai prezintă interes nici pentru Fisc şi nici pentru cetăţeni. Se vând greu. Licitaţii organizăm în fiecare lună. Sunt publice şi pe site şi în ziarele naţionale, dar ofertanţii pentru bunurile scoase de noi la licitaţie întârzie să vină. Avem bunuri ale confecţiilor textile, acele maşini, mai avem unele maşini care s-au degradat de când le-am făcut noi evaluarea şi preţul de evaluare pe care îl scoatem noi nu este în concordanţă cu piaţa. Avem şi imobile care nu se vând”, a mai declarat Cornel Vlădescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica