vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Asfaltarea DN6, limită cu judeţul Teleorman – Caracal, proiect abandonat de şapte ani

Începute în anul 2010 şi abandonate după doi ani, lucrările de asfaltare, reabilitare şi modernizare a Drumului Naţional 6, tronsonul limită cu judeţul Teleorman–Caracal, n-au mai fost reluate nici până în prezent, CNAIR nereuşind să găsească un constructor.

Directorul Secţiei Drumuri Naţionale (SDN) Slatina, Adrian Motorga, a declarat că nu sunt veşti dinspre Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) cu privire la acest proiect, adăugând că firmele de construcţii sunt aşteptate la licitaţie. „Noi facem demersuri pentru începerea lucrărilor pe DN6, unde este un tronson de drum în lucru din anul 2010, lucrările fiind întrerupte în 2012. Până la această oră nu avem nicio veste de la Companie, încă se încearcă prin procedura de licitaţie să găsească constructor. Nu ştiu în ce fază sunt pentru că nu ne-au informat”, a declarat Motorga.

Până la găsirea unui constructor şi reluarea lucrărilor, angajaţii SDN Slatina încarcă să ţină drumul deschis, iar circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă. „Am schimbat toată semnalizarea. Ne-au venit indicatoare în iarnă şi aşteptăm să se îmbunătăţească vremea ca să semnalizăm întregul sector, aşa cum scrie la carte. Am rezolvat problema celor trei podeţe pe care se circula pe o jumătate de cale. În regie proprie, cu mari eforturi, am reuşit să facem nişte lucrări provizorii datorită cărora acum se circulă pe ambele sensuri. Cumva, noi am mai eliminat din punctele critice, am completat cu balast casetele care erau deschise, pe margine. Încercăm să eliminăm şi denivelările prin lucrări de asfaltare, dar ne-a prins iarna şi am rămas cu ele începute şi neterminate. Încercăm să-l punem cât de cât la punct ca să se poată circula în condiţii de siguranţă, pe ideea că acel tronson de drum trebuie să fie reabilitat, în perioada următoare”, a explicat Adrian Motorga.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Lucrare oprită la 13%

Porţiunea de drum Alexandria-Caracal trebuia executată de firma omului de afaceri Nelu Iordache, Romstrade, în asociere cu Ezentis Infrastructuras şi Euroconstruct Trading 98. Deşi termen de finalizare era mai 2013, în luna iunie 2012, doar 13% din lucrare fusese finalizată. Nu numai că nu a fost făcută lucrarea, dar drumul a fost lăsat într-o stare nepracticabilă. Diferenţa de nivel între cele două sensuri de mers dădea mari bătăi de cap şoferilor. Gropile din asfalt nu erau acoperite nici măcar provizoriu, ci doar semnalizate cu indicatoare rutiere. Pentru a le putea ocoli, şoferii intrau pe contrasens. „S-a stopat pe undeva pe la 13%, din câte ştiu eu. A fost o evaluare, în acest sens, dar şi acele lucrări realizate, în acest moment, sunt parţial degradate”, a mai afirmat Adrian Motorga.

Proiectul prevede reabilitarea, în total, a 127 de kilometri de drum naţional. 75% din lucrări urmează să fie realizate în prima fază, cofinanţarea europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională, fiind de 47,4 milioane de euro. Valoarea totală a proiectului este de 156,9 milioane de euro.

Politica