vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Schimbare de conducere la DIICOT Olt, parchetul care îl anchetează pe Cristi Burci

Alexandru Dragomir este noul procuror-șef al DIICOT – Biroul Teritorial Olt, începând de luni, 13 martie, el înlocuindu-l pe Claudiu Negrilă, cel care a fost șeful biroului timp de mai bine de șapte ani şi care instrumentează dosarul omului de afaceri Cristi Burci.

Începând din această săptămână, DIICOT Olt are o nouă conducere. Alexandru Dragomir a fost delegat pe funcţie de conducere, pe o perioadă de trei luni, prin ordinul procurorului general, la propunerea șefului Structurii Centrale a DIICOT, Daniel Horodniceanu.

Fostul șef, Claudiu Negrilă, va activa în continuare în cadrul DIICOT Olt. Cel mai de răsunet dosar instrumentat de acesta este cel în care este cercetat omul de afaceri Cristian Burci, pentru devalizarea Romvag Caracal.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urmă cu un an, Burci a fost reţinut 24 de ore, prejudiciul adus de afacerist bugetului statului și fabricii unde lucrau peste 4.000 de olteni fiind calculat la aproximativ opt milioane de euro.

Alexandru Dragomir, în vârstă de 43 de ani, este procuror din 1997, timp în care a activat în cadrul Parchetului de pe lângă judecătoria Oraviţa, până în 2000, apoi în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. În 2007 a ocupat funcţia de prim-procuror adjunct în cadrul acestei unităţi de parchet, iar din iunie 2008 este procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Olt.

Politica