vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Zeci de agenţi economici din domeniul turismului şi-au prezentat oferta la Craiova 

Aproximativ 70 de expozanţi, agenţii şi asociaţii de turism, hoteluri şi restaurante, companii de transport, muzee şi teatre şi-au prezentat, la sfârşitul săptămânii trecute, ofertele la Craiova, în cadrul Târgului de Turism al Olteniei.

Târgul de Turism al Olteniei, cel mai mare eveniment expoziţional din Oltenia dedicat industriei turismului, a debutat, vineri, concomitent cu prima ediţie a HORECA EXPO OLTENIA – expoziţie de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante, şi s-a defăşurat, până duminică, în incinta Centrului Multifuncţional Craiova.

Aproximativ 70 de operatori economici din domeniul turismului, asociaţii de promovare a tradiţiei şi instituţii de cultură au fost prezente la Târg.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Hotelierii s-au prezentat la Târg şi cu reduceri pentru vizitatorii care vor săşi facă rezervări pentru sejururi.

Avem reduceri de 10% pentru toate ofertele noastre. Avem pachete speciale de Florii, de 1 Mai, de Rusalii şi ofertele de vară, cu sau fără tratament. Pentru Paşte nu mai avem locuri, s-a rezervat tot încă din luna ianuarie”, a spus reprezentanta unui hotel din judeţul Vâlcea.

În schimb, repezentanţii Muzeelor Olteniei au încercat să atragă turişti promovând arta tradiţională. De exemplu, la standul Muzeului Judeţean Gorj, vizitatorii au fost întâmpinaţi de meşteri populari care au oferit şi demonstraţii.

Am venit la acest târg cu produse ceramice specifice Gorjului, căni pentru apă, pentru vin, ceşcuţe de ţuică, vase uzuale de diferite forme şi mărimi. Sperăm să fie lumea interesată. Ne încurcă ploaia, dar aşteptăm vizitatorii”, a spus unul dintre meşterii gorjeni.

Ii, covoare şi alte ţesături tradiţionale au putut fi găsite la standul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

Avem foarte multe obiecte, astăzi, la stand. Avem trei ateliere de ţesături din Dolj, reprezentative pentru zona noastră. Cel mai vechi este atelierul de la Argetoaia, un atelier creat în urmă cu foarte mulţi ani care, din păcate, nu funcţionează aşa cum ar trebui să funcţioneze. Este susţinut mai mult din pasiune de lucrătoarele de acolo, de la Argetoaia. Avem atelierul Altiţa Dăbuleniului, care vine cu ii dar şi cu scoarţe, dar şi atelierul covorului oltenesc de la Măceşu de Jos, un atelier care are mai puţin de un an, dar care este unul respectabil, lucrează tradiţional, cu materiale tradiţionale şi cu lucrători din zonă. Avem şi obiecte decorative pe lemn. Noi îi încurajăm pe cei care lucrează în aceste ateliere şi ei cooptează lucrători. Sunt foarte mulţi tineri care îşi doresc să înveţe să lucreze”,  a declarat , Amelia Etegan, directorul  Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj.

În plus, reprezentanţii Centrului au adus la târg grupuri de dansatori şi interpreţi de muzică populară.

Și Universitatea din Craiova a fost prezentă la acest târg, încercând să promoveze două obiective, dar şi să atragă studenţi.

Avem casele monument, cum este Casa Universitarilor, aflată în patrimoniul de suflet al oraşului şi propunem atenţiei publicului şi Vila Mircea şi staţiunea didactică Banu Mărăcine. Sunt bijuterii ale oraşului pe care comunitatea ar fi bine să le redescopere”,  a precizat Xenia Negrea, lector universitar doctor al Universităţii din Craiova.

Pe lângă promovarea turismului, s-a dorit şi promovarea agenţilor economici din industria conexă, a furnizorilor de echipamente, produse, accesorii şi servicii care sunt folosite în această industrie, de la alimente, băuturi, echipamente, mobilier, articole textile la utilaje şi software, dar şi hotelurilor, restaurantelor, barurilor, cafenelelor şi bucătarilor profesionişti.

Ne propunem promovarea turismului autohton pe plan internaţional, atragerea cu o multitudine de oferte speciale, promoţii, tombole a unui număr cât mai mare de persoane care intenţionează să îşi planifice sau să îşi achiziţioneze vacanţă  şi, de ce nu, crearea de locuri de muncă în industria turismului şi industria HORECA”,  a declarat Nicoleta Dicoiu, reprezentant al organizatorilor  Târgului.

 

Politica