sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La Severin se extinde reţeaua de gaze

Atenţie severineni, vă puteţi racorda la reţeaua de gaze în această perioadă! Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, a avut o întâlnire cu acţionarul italian al Mehedinţi Gaz, în vederea extinderii reţelei de gaz în întreg municipiul. Pentru ca Severinul să ajungă să fie racordat integral la gaze, primarul spune că este nevoie ca severinenii să dorească să se racordeze pentru că firma nu poate executa infrastructura pe străzi, ca după aceea să se trezească cu oameni care nu vor să se racordeze sau nu îi interesează. Acţionarul italian spune că firma este pregătită să extindă reţeaua de gaz, cu condiţia ca populaţia să cumpere acest produs, adică să se racordeze efectiv.Coşmarul unui municipiu reşedinţă de judeţ doar pe jumătate racordat la reţeaua de gaze naturale ar putea lua sfârşit în următorii doi ani. Primarul Severinului, Marius Screciu, s-a întâlnit cu acţionarul italian al Mehedinţi Gaz, care i-a confirmat faptul că firma este dispusă să extindă reţeaua în tot oraşul, pe toate străzile, dar singura condiţie este aceea ca populaţia să înţeleagă efectele benefice ale acestei investiţii şi să se racordeze, adică să consume gazul adus până la scara blocului.

Primarul face eforturi mari şi pentru a extinde lucrările, chiar şi acolo unde va fi nevoie să se intervină pe străzile asfaltate. Se va intra în primul rând pe străzile neasfaltate, dar primarul face apel la severineni să se racordeze la gaze.

Acţionarul italian, prezent la discuţii a confirmat faptul că firma va lucra cu seriozitate pentru extinderea reţelei, dar doreşte să fie sigur că vor fi şi consumatori.Extinderea reţelei de gaz în tot municipiu ar putea să rezolve în viitorul apropiat şi delicata problemă a încălzirii pe timp de iarnă. S-ar renunţa la păguboasa încălzire în sistem centralizat şi totodată Severinul, capitală de judeţ, ar intra în rândul oraşelor civilizate europene. Iar facturile vor fi sigur mai mici decât cele anterioare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Politica