vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Izvarna II şi masterplanul de canalizare, trimise la Ministerul Dezvoltării

Primăria Craiova se află în stadiu destul de avansat pentru două proiecte, urmând să lanseze procedurile de achiziţie pentru execuţie. Este vorba despre continuarea masterplanului de canalizare plus aducţiunea firului Izvarna II.

Municipalitatea va continua masterplanul de canalizare pentru Craiova. Proiectul, în valoare de 35 de milioane de euro, se află în reavizare la Minsterul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

Masterplanul de canalizare, continuarea sa, avea o valoare estimată de 28 de milioane de euro pentru Craiova, însă valoarea s-a mărit după ce peste 60 de străzi au trecut din domeniul privat în domeniul public, după ce oamenii au înţeles să le doneze pentru a putea fi introdusă această utilitate. În momentul de faţă, proiectul este trimis spre reavizare la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, primarul interimar Mihail Genoiu. După ce se va încheia această etapă, pentru proiectul finanţat din fonduri europene va putea fi demarată procedura de achiziţie pentru execuţie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Izvarna II: Reavizare – exproprieri – licitaţie

Totodată, într-o fază asemănătoare se află şi proiectul pentru aducţiunea firului Izvarna II. Proiectul, în valoare de 123 de milioane de euro, se află tot la reavizare la Ministerul Dezvoltării Regionale, însă execuţia pentru acest proiect va putea fi demarată numai după ce se fac exproprierile.

Pentru aducţiunea firului Izvarna II, proiectul este trimis şi el spre reavizare la Minister. Urmează apoi exproprierile, pregătirea documentaţiei de atribuire şi lansarea licitaţiei”, a mai precizat Mihail Genoiu.

În ultima sa conferinţă de presă în calitate de primar al Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu a explicat şi ce s-a reuşit prin masterplanul de apă şi canalizare.

40% din populaţia Craiovei nu beneficia de apă. Acum doar 10% din străzi nu au canalizare. Firul al II-lea de aducţiune Izvarna, cea mai mare investiţie din Sud-Estul Europei, este în grafic. În 2018, toată populaţia Craiovei va beneficia la robinet de apă de izvor. Am obţinut 25% din totalul fondurilor nerambursabile destinate României. Este o mare realizare şi avantajele se simt deja”, spunea, atunci, fostul primar al Craiovei.

Politica