joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Doljean ucis în Italia de patronul unui restaurant. Se pare că acesta intrase în local pentru a fura

Petre Cojocaru, corespondentul Jurnalul Olteniei la Roma, ne transmite că Nicolae Victor Ungureanu, fratele doljeanului ucis a ajuns luni în Italia, din Suedia, unde lucrează. El a spus jurnaliștilor italieni: Eu și familia mea îl iertăm pe Mario Cattaneo (cel care l-a împușcat pe Marius) în fața lui Dumnezeu.  Nu vrem răzbunare dar vrem ca justiția să își facă treaba.

Între timp, se complică ancheta, pentru ca unul dintre vecinii italianului care l-a impuscat pe Marius susține că a auzit două focuri de armă, fapt care vine să contrazică declarația învinuitului, care a susținut că arma s-a descărcat accidental, o singură dată.

Ministrul Justiției din Italia, Andrea Orlando, a avut o intervenție publică în acest caz:

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Ajunge cu justiția pe care ne-o facem noi singuri. Orice delict este pedepsit de legile statului, nu ne facem singuri dreptate”, a declarat Orlando. În replică, Matteo Salvini, liderul formațiunii politice Lega Nord, cunoscut ca principal constestatar al emigranților, a mers și a luat cina cu Cattaneo, scriind apoi pe twitter: ”Eu sunt cu el”.


Un doljean din comuna Amărăștii de Jos a fost ucis de patronul unui restaurant din Italia. Doljeanul, împreună cu alţi trei români ar fi încercat să jefuiască restaurantul, iar patronul a deschis focul asupra lor. Petre Cojocaru, corespondentul Jurnalul Olteniei la Roma, transmite că în ceea ce îl privește pe defunct, se fac deja demersurile pentru repatrierea acestuia pentru înhumare.

Presa italiană a relatat că tragedia s-a petrecut în Casaletto Lodigiano, un orăşel din nordul peninsulei.

Patronul unui mic local, Mario, care locuieşte cu soţia în apartamentul de deasupra restaurantului, s-a trezit noaptea după ce a auzit alarma, şi-a luat arma de vânătoare şi a coborât în local. Atunci a observat hoţii, patru români care furau ţigări din local.

Italianul, în vârstă de 67 de ani, susţine că infractorii l-au agresat şi au vrut să îi smulgă puşca, iar arma s-a descărcat în momentul altercaţiei, scrie rtv.net.

Unul dintre români a fost împușcat în spate, fiind ulterior găsit mort la 300 de metri de restaurant.

Victima este, potrivit surselor Jurnalul Olteniei, Ungureanu Petre Marin, cunoscut drept Marius. Avea 32 ani și era din satul Prapor, comuna Amărăștii de Jos, judeţul Dolj.

„Nu mi-am dat seama că am nimerit pe cineva… Sincer, nu am crezut asta. În curte nu era nimeni, au fugit toţi. Nu poate fi vorba de căinţă, pentru că a fost un accident, nu am tras intenţionat!”, a susţinut patronul restaurantului.

Legea italiană spune că trebuie să se ţină cont de proporţiile ameninţării, atunci când cineva se apără. Şi nu sunt informaţii că hoţii ar fi intrat înarmaţi. De aceea, patronul de 67 de ani a fost acuzat pentru omor, scrie observator.tv.

Sursa citată mai arată că românul ucis nu se afla în baza de date a carabienilor, semn că nu a mai fost găsit vreodată la locul unei alte infracţiuni.

Petre Cojocaru, corespondentul Jurnalul Olteniei la Roma, transmite că în ceea ce îl privește pe defunct, se fac deja demersurile pentru repatrierea acestuia pentru înhumare.

 

Politica