miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE DOLJ:Românii nu vor plăti mai mult la gaze

Deputat Ion Cupă, președintele ALDE Dolj:”Ministrul ALDE al Energiei împreună cu ANRE au găsit solutii astfel încât consumatorii casnici nu vor fi afectați de liberalizarea prețului la gazele naturale”.

ALDE se ţine în continuare de cuvânt şi determină decizii la nivelul guvernului care să vina în sprijinul tuturor cetăţenilor.

Liberalizarea preţurilor la gazele naturale de la 1 aprilie 2017 NU va afecta facturile consumatorilor casnici. Pentru ca românii să nu fie afectaţi de acest proces, guvernul a decis ca până la 30 iunie 2021 consumatorii casnici să beneficieze de preţuri reglementate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acest lucru înseamnă că guvernul a instituit liberalizarea preţului de achiziţie a gazelor naturale, începand cu 1 aprilie 2017 şi nu liberalizarea completă a preţurilor finale plătite de consumatorii casnici.Astfel am reuşit să evităm revenirea la un calendar deja stabilit de creştere a preţului pentru consumatorii casnici.

Potrivit unui grafic, stabilit printr-o decizie a guvernului Cioloș, de la 1 aprilie 2017 românii ar fi trebuit să plătească 72 lei/MWh, în loc de 60 de lei /MWh, preţul stabilit în acest moment.

Ministerul Energiei a preluat de la fosta guvernare o situaţie deja decisă, dar a încercat şi a reuşit să găsească soluţii pentru ca povara resimţită de populaţie să nu fie atat de mare.

În acelaşi timp, ne respectăm şi angajamentele luate în faţa Uniunii Europene, în privinţa liberalizării preţului la gazele naturale, evitând astfel un înfringement sau o posibilă amenda.

Vom continua relaţia de colaborare cu Comisia Europeană, pentru ca România trebuie să-şi îndeplinească obligaţiile, dar respectând, cu prioritate, interesele consumatorilor casnici.

Politica