joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Târgul de Turism al Olteniei, la a doua ediţie

Expozanţi din întreaga ţară, dar şi din străinătate îşi vor da întâlnire la cea de-a doua ediţie a Târgului de Turism al Olteniei, cel mai mare eveniment expoziţional din regiunea noastră, dedicat turismului, care va avea loc în incinta Centrului Multifuncţional din Craiova, în perioada 10-12 martie 2017. Pe parcursul celor trei zile de desfăşurare a evenimentului, craiovenii, vor avea posibilitatea să-şi achiziţioneze pachetul de vacanţă mult dorit, vor beneficia de reduceri, premii şi surprize oferite de expozanţii târgului.

Târgul este la a doua ediţie, iar cu această ocazie va avea loc şi prima ediţie a Horeca Expo Oltenia – expoziţie de echipamente, mobilier şi dotări pentru hoteluri şi restaurante.

Avem expozanţi care vin din întreaga Regiune a Olteniei cât şi din întreaga ţară, dar avem şi expozanţi din străinătate, din Bulgaria şi din Serbia, pe parte de turism, cât şi pe parte de Horeca. Tocmai de aceea, obiectivele noastre sunt să facem din aceste două evenimente expoziţionale evenimente de tradiţie în regiunea noastră pentru că este o regiune destul de importantă care deserveşte cinci judeţe şi dorim ca acest eveniment să fie cel mai mare eveniment regional după cel din Bucureşti de la Romexpo. Ne dorim foarte mult să promovăm regiunile turistice şi obiectivele turistice din Oltenia, să atragem o mulţime de vizitatori în cadrul târgului nostru, care, la fel ca la prima ediţie, să poată să-şi achiziţioneze o vacanţă, pentru că acesta este scopul principal al unui târg de turism. Partea de Horeca este dedicată vizitatorilor specializaţi, este strâns legată de turism, întrucât Horeca înseamnă furnizorii de echipamente, de accesorii, de servicii şi produse pentru hoteluri, restaurante, pentru firmele de catering, pentru cafenele, iar majoritatea operatorilor din turism au nevoie de aceste servicii, astfel încât, cele două domenii se îmbină şi se pot stabili parteneriate între expozanţi”, a spus Nicoleta Pătru, reprezentant PS Multiservices, organizator al Târgului de Turism al Olteniei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a facilita accesul vizitatorilor la Centrul Multifuncţional, în colaborare cu R.A.T. Craiova, craiovenii vor beneficia de transport gratuit, din centrul oraşului până la Centrul Multifuncţional. Un autobuz îi va transporta pe vizitatori până la târg, plecarea urmând a se face din faţa Teatrului Naţional Marin Sorescu, din oră în oră.

Cristina Duşcă, reprezentantă a Târgului de Turism al Olteniei, a vorbit despre programul artistic care va avea loc cu prilejul desfăşurării evenimentului. Astfel, pe scena Centrului Multifuncţional din Craiova vor urca membrii Ansamblului Artistic Profesionist Doina Gorjului, membrii Ansamblului Maria Tănase, dar şi Ansamblul de dansatori din Dăbuleni.

În zilele de vineri, sâmbătă şi duminică o să fie un program artistic atât pe scenă, cât şi la fiecare stand în parte, fiecare expozant ţi-a pregătit tombole, surprize, chiar şi excursii gratuite. O să păstrăm tradiţia de la prima ediţie şi o să acordăm o bursă de studii celui mai merituos student din cadrul Facultăţii de Ştiinţe Economice. Tema acestui studiu a fost realizarea unui video prin care să fie prezentate frumuseţile oraşului Craiova, Grădina Botanică, Centrul Vechi, am primit numeroase astfel de filmuleţe, unele dintre ele fiind chiar foarte bine realizate, am desemnat deja câştigătorul, este vorba de o domnişoară, Mădălina Maria Dodoc şi va fi premiată cu o diplomă în cadrul târgului”, a spus Cristina Duşcă.

Participanţii Târgului de Turism al Olteniei vor fi: agenţii de turism şi turoperatori, asociaţii de turism, centre de promovare şi informare turistică, hoteluri şi restaurante, companii de transport auto, companii de transport feroviar, sisteme de rezervări hoteliere, organizaţii naţionale şi judeţene de turism, centre de evenimente şi aventură, companii de asigurări, dar şi teatre şi muzee.

Pentru aceste grupuri ce se anunţă a veni din întreaga regiune a Olteniei, organizatorii au pregătit şi un tur al oraşului în care sunt incluse şi vizite la muzee cu intrarea gratuită, dar şi vizitarea Centrului Vechi al oraşului. Astfel, cu această ocazie, îşi vor deschide porţile Muzeul Olteniei cu Secţia de Istorie şi Arheologie, Secţia de Etnografie, Secţia de Ştiinţele Naturii, Muzeul de Artă Craiova, dar şi Biblioteca Judeţeană Dolj.

De asemenea, cu ocazia târgului, Asociaţia Monumente Oltenia organizează o expoziţia de fotografie “Monumente Istorice din Craiova”, ce surprinde imagini ale celor mai frumoase edificii de patrimoniu din oraş. Expoziţia cuprinde planşe cu fotografii în tonuri de sepia ale unora dintre cele mai importante monumente şi edificii istorice din Craiova şi va fi expusă în incinta Centrului Multifuncţional.

Târgul de Turism al Olteniei va putea fi vizitat vineri şi sâmbătă între orele 10 – 19, iar duminică între orele 10 -16.

 

Politica