joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Foto/Video: Copil cu autism, transportat la spital după un incendiu

Un copil în vârstă de 10 ani, din Slatina, suferind de autism, a ajuns la spital, miercuri după-amiază, după ce balconul apartamentului, situat la parter, în care dormea singur a fost cuprins de un incendiu. Mama copilului a ajuns acasă odată cu pompierii care au fost chemaţi de vecini să stingă focul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu, a declarat că pompierii au escaladat geamul şi l-au scos pe copil din casă, acesta ajungând la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Evenimentul a fost anunţat în jurul orei 17.00. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de stingere şi un echipaj SMURD. În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la mai multe materiale combustibile aflate sub balcon, la izolaţia blocului şi tâmplăria balconului. În apartament se află un minor, în vârstă de 10 ani, care suferă de autism. S-a escaladat geamul balconului şi minorul a fost scos din apartament şi preluat de echipajul SMURD. Era conştient, stabil şi a fost transportat la UPU Slatina pentru investigaţii suplimentare”, a declarat plutonierul major Băsăşteanu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În urma incendiului au ars materialele depozitate sub balcon, izolaţia blocului, tâmplăria balconului şi a fost afectat, parţial, balconul aflat în imediată apropiere.

Potrivit unor surse, copilul dormea singur în casă, în momentul izbucnirii incendiului, mama sa ajungând când erau forţele de intervenţie la faţa locului. Aceleaşi surse spun că mama era plecată să-şi ia un alt copil de la şcoală.

Incendiul ar fi izbucnit, cel mai probabil, de la o ţigară aruncată la întâmplare. Oamenii care locuiesc în zonă spun că sub balcon îşi făcuseră „culcuş” nişte oamenii ai străzii.

 

Politica