joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Vânzătorii de flori controlați de polițiști

În ultimele zile poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice împreună cu polițiști din cadrul S.R.P.T. Craiova au acționat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală şi activităţilor ilicite din domeniul „comercializării florilor și plantelor ornamentale”.
Polițiștii au efectuat verificări și controale la 19 societăţi comerciale, dar și la 11 persoane fizice; totodată fiind controlate în trafic și 7 mijloace de transport.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale de peste 107.000 lei; iar valoarea mărfurilor depășește 2.025 lei reprezentând contravaloarea a  400 fire flori și  64 ornamente florale.De asemenea, polițiștii au indisponibilizat și 2200 țigarete.
În urma controlului efectuat în Piața Gării din Craiova, s-a constatat că reprezentanții unui agent economic dețineau în vederea comercializării 37 ornamente florale, pentru care nu au putut prezenta documente de provenienţă.
Agentul economic a fost sancţionat contravenţional cu suma de 20.000 lei conform prevederilor din Legea 12/1990 rep., dispunându-se totodată confiscarea celor 37 de ornamente florale, pentru care nu s-au prezenta documente de proveniență.

Politica