vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O instanță din Oltenia funcționează cu doar trei judecători

Unul dintre ei va intra în concediu de creștere a copilului, iar unul este stagiar.

Se întâmplă la Judecătoria Corabia, reprezentanţii Tribunalului Olt şi ai Curţii de Apel Craiova reuşind cu greu să găsească personal pentru această instanţă.

 

Judecătoriile din judeţul Olt se confruntă cu o lipsă de personal, la Corabia funcţionând doar trei judecători, într-o schemă de patru. Mai mult, unul dintre magistraţi urmează să intre în concediu de creştere a copilului, astfel că la instanţă vor mai rămâne doar doi magistraţi, dintre care unul stagiar. „La Corabia, judecătoria funcţionează, la acest moment, cu trei judecători, schema fiind de patru. Unul dintre judecători este stagiar iar cealaltă doamnă judecător este însărcinată, urmează să intre în concediu de maternitate şi situaţia se complică de aici. Dată fiind natura activităţii, dosarele trebuie repartizate şi rămâne un singur judecător definitiv. Urmează să se ocupe măcar unul dintre locuri”, a declarat judecătorul Florentina Stana, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt, instanţă în subordinea căreia se află judecătoriile din judeţ.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Magistratul şi-a exprimat speranţa că situaţia se va remedia, arătând că astfel de probleme sunt des întâlnite la judecătoriile mici. „S-au efectuat demersuri de către conducerea tribunalului şi de către conducerea Curţii de Apel pentru o delegare a unui judecător, temporar, până la ocuparea posturilor prin concurs. Situaţia este într-adevăr delicată la judecătoriile mici, în general”, a mai declarat Florentina Stana.

Judecătorii fără probleme de personal sunt cele de la Caracal şi Balş. „La Caracal stăm bine. Avem şapte judecători din opt câţi sunt pe schemă. Mai există cereri de transfer către Judecătoria Caracal, deci nu vom avea probleme de personal. Balşul este o instanţă care stă foarte bine din punctul de vedere al personalului”, a conchis purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

Politica