miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

ALDE Dolj: Sprijin pentru administraţiile locale înseamnă o viață mai bună pentru cetățeni

Tuță Cristian Marius, primarul comunei Bucovăț: ”Ar trebui să acordăm guvernului prezumția de bună credință în chestiunea Programului Naţional de Dezvoltare Locală”

Adoptarea cu întârziere a Bugetului de stat va crea o serie de întârzieri în realizarea proiectelor de dezvoltare la nivelul comunităţilor locale şi în judeţul Dolj.

Bugetele noastre la nivelul primăriilor le vom adopta abia în această lună. Procedurile privind licitaţiile vor fi întârziate şi pentru unele proiecte de construcţii vom intra în toamnă târziu când condiţiile meteo vor afecta demararea sau după caz finalizarea lor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ar fi bine pe viitor ca astfel de blocaje să nu se mai întample. Bugete la timp înseamnă respect pentru cetăţeni şi pentru viaţa lor.

În altă ordine de idei, solicităm guvernului Grindeanu să facă dreptate pentru primari prin Legea Salarizării Unitare. Sunt realităţi în ierarhia salarizării într-o primărie care nu au nicio legătură cu responsabilitatea funcţiei. Salariul unui primar trebuie să fie cel mai  mare din această instituţie dacă vrem să redăm demnitatea şi respectul acestei funcţii.

”În privinţa banilor pentru dezvoltare noi sperăm că PNDL va fi un program uşor accesibil din perspectiva birocraţiei. Acele condiţionalităţi de care se vorbeşte sperăm să fie abordabile astfel încât acest program chiar să funcţioneze şi să fie un sprijin real pentru noi. Vrem ca banii din acest program să îi folosim pentru dezvoltarea comunităţilor locale şi pentru îmbunătăţirea vieţii oamenilor”- consideră primarul ALDE al comunei Bucovăț.

ALDE afirmă clar că administraţia publică se face cu încredere, cu sprijin, cu prevenţie, cu îndrumare iar nu cu intimidare sau cu frică !

Ar fi bine ca Legea Prevenţiei sau o altă prevedere legislativă să opereze şi în zona administraţiei publice. Avem nevoie şi noi primarii sau funcţionarii din primării de îndrumare şi prevenţie”- mai spune primarul Tuţă Cristian Marius.

Politica