joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O nouă ediţie a Târgului de carte Gaudeamus

Târgul de carte GAUDEAMUS şi-a deschis, miercuri, porţile. Zeci de expozanţi, autorităţi locale, dar şi iubitori de lectură au luat parte la deschiderea seriei de evenimente culturale dedicate cărţii, ce se vor derula în perioada 1-5 martie. 50 de expozanţi, 38 de standuri distribuite pe 340 mp, 52 de evenimente adresate publicului de toate vârstele, lansări şi prezentări de carte, întâlniri cu scriitorii, momente artistice şi dezbateri despre carte, literatură, toate acestea se vor desfăşura cu ocazia târgului de carte de la Craiova.

Evenimentul este găzduit de foaierul Teatrului Naţional Marin Sorescu din Craiova, iar craiovenii sunt aşteptaţi de expozanţi cu cele mai proaspete apariţii editoriale, unele volume fiind publicate chiar în premieră în ţara noastră.

Pe parcursul acestor zile vizitatorii vor avea prilejul să asiste la o întreagă serie de spectacole literare – recitaluri de poezie, lecturi din volumele lansate la această ediţie — susţinute de actori ai Teatrului Naţional Marin Sorescu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

GAUDEAMUS Craiova 2017, este organizat de Radio România prin Centrul Cultural Media şi Radio România Oltenia — Craiova, şi face parte din Programul Lectura, un proiect de anvergură naţională, al cărui principal obiectiv este susţinerea culturii scrise din ţara noastră prin evenimente de tip expoziţional şi proiecte culturale.

De-a lungul timpului, în cadrul programului s-au desfăşurat 96 de evenimente de acest fel, aproape 9.700 de expozanţi, şi 2.800.000 de vizitatori călcând pragul celor circa 11.600 de manifestări culturale, cu profil preponderent literar.

Cu ocazia celei de-a XVI-a ediţii a Caravanei GAUDEAMUS la Craiova se vor derula şi câteva dintre proiectele iniţiate şi derulate de Radio România: “Cărţile se întorc acasă”, campanie prin care se are ca principal obiectiv constituirea, prin donaţii din partea expozanţilor şi a vizitatorilor, a unui fond de carte care are ca beneficiari biblioteci ale unor comunităţi subfinanţate din acest punct de vedere; Invitaţi de nota 10: olimpicii României, proiect prin care postul public de radio promovează şi recompensează performanţele obţinute pe plan internaţional de către reprezentanţii la vârf ai învăţământului românesc.

Tombola Gaudeamus

Vizitatorii târgului de carte vor avea parte si de surprize. Tombola Gaudeamus vine cu premii extrem de atractive: o tabletă oferită de Asociaţia Nexus Community Project, un sistem audio oferit de Uniunea Scriitorilor din România — Filiala Craiova, un voucher Emag în valoare de 250 de lei şi un ruscac cu surprize, oferite de Dacia şi o serie de premii acordate de Lions Club Craiova (o boxă, un aparat foto subacvatic, o brăţară fintess şi un power-bank). Tombola se derulează pe baza buletinelor de Vot al Publicului, iar tragerea la sorţi a câştigătorilor va avea loc sâmbătă, 4 martie, la ora 16.45.

Premiile GAUDEAMUS, Craiova, 2017

La final, târgul de carte de la Craiova va premia vizitatorii, unităţile de învăţământ, jurnaliştii, dar şi pe cea mai frumoasă vizitatoare. Premiile vor fi decernate duminică, 5 martie, începând cu ora 12.00, astfel:

– Trofeele GAUDEAMUS (acordate editurilor — locurile 1, 2 şi 3) şi Cea mai râvnită carte, decernate prin Votul Publicului exprimat prin completarea unor chestionare distribuite în rândul vizitatorilor pe întreg parcursul evenimentului;

-Trofeele Presei — decernate jurnaliştilor pe secţiunile publicaţii, radio, TV şi online, tot prin Votul Publicului;

– Premiul Educaţia — decernat unei instituţii de învăţământ în semn de apreciere a modului de promovare a ofertei sale educaţionale la GAUDEAMUS Craiova;

-Premiul Miss Lectura, acordat celei mai frumoase vizitatoare de către organizator şi Casa de Modă Ilinca;

-Premiile Tombolei GAUDEAMUS.

Programul de vizitare a târgului este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10.00 şi 18.00 şi duminică, între orele 10.00 şi 15.00, iar intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

Politica