vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pesedistele Mariana Gheorghe şi Florica Grecu, noii generali adjuncţi ai ISJ Olt

Numite de guvernul tehnocrat în poziţiile de inspectori generali adjuncţi ai ISJ Olt, fostele lidere liberale Dalia Cârstea şi Arina Georgescu au fost schimbate din funcţie, luni, prin ordin al ministrului Educaţiei, Pavel Năstase.

Cele două „tehnocrate” au fost înlocuite de fostul inspector şcolar general al ISJ Olt, Mariana Gheorghe, şi de Florica Grecu, inspector pentru Religie şi Arte. Schimbările de la conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt au fost oficializate, luni, printre-un ordin semnat de ministrul Educaţiei, Pavel Năstase. Numirile s-au făcut până la organizarea de concursuri pe aceste posturi, dar nu mai mult de şase luni.

Sperând săşi păstreze postul călduţ, adjunctele ISJ Olt, Dalia Cârstea şi Arina Georgescu, au trecut repede de la PNL la ALDE după dezastrul înregistrat de liberali în alegerile parlamentare, din decembrie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fostul secretar de stat în Ministerul Educaţiei, actualul senator Liviu Marian Pop, declara la sfârşitul lunii ianuarie că cele două adjuncte ale ISJ ar putea fi schimbate din funcţie, dacă se dovedeşte că s-au implicat activ în campania parlamentară pentru PNL, lucru făcut de cele două, care nu erau simpli membri ai PNL. Dalia Cârstea era şefa Organizaţiei de Femei a PNL Olt, în timp ce Arina Georgescu conducea Organizaţia de Femei a PNL Slatina.

Prim-vicepreşedintele PNL Olt, Ion Moisescu, a comentat ironic destituirea fostelor sale colege de partid, Dalia Cârstea şi Arina Georgescu, din posturile de inspector general adjunct în Inspectoratul Școlar Judeţean (IȘJ) Olt, amintind pe pagina sa de socializare că evenimentul reprezintă confirmarea a ceea ce el a spus că se va întâmpla. Totodată, Moisescu arată că păţania celor două foste liberale dă reţineri altor liberali care se pregăteau să părăsească PNL în favoarea altei formaţiuni politice, aflată la guvernare. Postarea lui pe Facebook a atras mai multe comentarii prin care membri ai PNL le ironizează pe cele două foste colege. „Astăzi (luni, 27 februarie – n.r.) s-a confirmat ce estimam cu ceva timp în urmă, cele două adjuncte de la ISJ (plecate din PNL), au fost eliberate din funcţie. Aştept şi alţi doritori (doritoare) de «ALDE partide» să facă pasul, pentru continuarea proiectelor, pe care le au lansat. Se observă cu ochiul liber că grupul următor, care îşi dorea trecerea la un partid aflat la guvernare, are reţineri, nu depăşeşte norma cerută de cei care le solicita acest lucru (ca număr)”, a scris, pe Facebook, Ion Moisescu.

Politica