vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fostul primar Gherghe a pierdut şi şefia PMP Mehedinţi

Cea mai mare lovitură pentru Constantin Gherghe a fost însă ţeapa de la PSD care nu i-a mai oferit un loc eligibil la parlamentare în schimbul sprijinului total pentru ca Marius Screciu să ajungă primar al Severinului

Constantin Gherghe fostul primar al Severinului a pierdut funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară Mehedinţi, după ce în cadrul ultimei şedinţe de Colegiul Director PMP a decis schimbarea a 19 preşedinţi de organizaţii judeţene, care au obţinut sub 5% la alegerile parlamentare.

Aşadar, printre preşedinţii schimbaţi s-a regăsit şi Constantin Gherghe şi asta deoarece procentul înregistrat în Mehedinţi a fost puţin peste 3%. Interimatul funcţiei a fost preluat de Cătălin Voinea, avocat şi membru al comisiei de arbitraj şi integritate al PMP la nivel naţional. Cătălin Voinea a anunţat că mai este nevoie de o serie de destituiri din rândul conducătorilor organizaţiei PMP Mehedinţi întrucât neperformanţa la alegeri este o vină colectivă şi a altor şefi şi că este nevoie de o reformare din temelii a organizaţiei judeţene prin proiecte complexe şi implicare serioasă. Voicu a anunţat că va candida pentru funcţia de preşedinte PMP Mehedinţi chiar dacă nu este de loc din judeţul Mehedinţi. Iar dacă va fi ales va munci mult ca să crească cota partidului în rândul electoratului, spune el. Totuşi e greu de crezut că un străin de judeţ, un om care nu cunoaşte nici numele comunelor, va putea face minuni peste noapte, aşa cum promite. În plus se aşteaptă foarte multe alte candidaturi, cum ar fi Gabriela Dobrotă, Narcis Bordea, Vasile Erceanu sau Constantin Dincă .

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cea mai mare ţeapă a luat-o Gherghe de la PSD

Constantin Gherghe a primit cea mai mare lovitură din cariera sa politică de la PSD. De fapt se poate spune şi lovitură şi ţeapă. A luat-o chiar în moalele capului întrucât lovitura a venit chiar de la Liviu Dragnea şi de la secretarul general al PSD Toni Neacşu. Aceştia din urmă au venit special la Severin pentru a negocia şi semna un protocol ,,local” cu Gherghe. Protocol pe care Gherghe l-a respectat, iar când a venit rândul PSD-ului acesta nu l-a mai respectat. Din varii motive… E vorba de un protocol local UNPR cu PSD, căci Gherghe era preşedinte la UNPR Mehedinţi înainte de alegerile locale. Concret, Gherghe s-a angajat să nu mai candideze pentru Primăria Severin şi să sprijine candidatul PSD pe nume Marius Screciu ca să obţină această funcţie. În schimb Gherghe a cerut 6 locuri eligibile de consilieri locali în Consiliu Local Drobeta Turnu Severin pentru oamenii săi de la UNPR, un post de viceprimar UNPR în Primăria Severin şi pentru el un loc eligibil de candidat la parlamentare pe listele PSDMehedinţi. PSD a obţinut mandat de primar prin Marius Screciu şi s-a văzut cu sacii în căruţă. Când a trebuit să ofere unui consilier local UNPR un fotoliu de viceprimar cei de la PSD nu s-a mai ţinut de cuvânt, cum nu s-au mai ţinut de cuvânt nici în cazul lui Gherghe, refuzând să-l pună pe lista de candidaţi eligibili pentru Senat sau Camera Deputaţilor.

Politica