vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Fost preot din Vânju Mare, unul dintre pacienţii decedaţi la Spitalul Municipal din Craiova

Unul dintre pacienţii decedaţi la Spitalul Municipal din Craiova a fost preot la biserica din oraşul Vânju Mare. Vestea morţii preotului Dumitru Stăiculescu a fost un şoc pentru locuitorii din Vânju Mare.

Alexandra Dragolea

Veste dureroasă pentru locuitorii oraşului Vânju Mare. Preotul din localitate, Dumitru Stăiculescu a murit vineri la Spitalul Municipal “Filantropia” din Craiova. Era bolnav de leucemie şi deocamdată apropiaţii nu îşi explică ce i-a adus sfârşitul. Boala cumplită de care suferea sau o transfuzie de sânge greşită. Atât preotul din Vânju Mare, cât şi o femeie de 81 de ani din Craiova, au decedat imediat după ce au primit transfuziile. Alţi patru pacienţi au acuzat stări de rău după ce au primit sânge. Autorităţile din Craiova au deschis o anchetă pentru moarte suspectă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Preotul Stăiculescu slujea la biserica din Vânju Mare de mai bine de 30 de ani, şi era iubit de toată lumea. Locuia împreună cu soţia sa în localitate şi a fost profesor de muzică în satul Viaşu din Mehedinţi. Dumitru Stăiculescu avea doi băieţi, unul dintre ei, tot preot, este stabilit în Craiova, iar celălalt locuieşte în Drobeta Turnu Severin. Bărbatul de 67 de ani suferea demult de leucemie, însă cu toate acestea nu renunţase la muncile din gospodărie, iar acest lucru i-ar fi agravat afecţiunea.

El mai avea şi pământ, muncea şi la câmp, şi din cauza acestui aspect depunea un efort deosebit. S-a îmbolnăvit de leucemie de aproape şase sau sapte ani de zile. A fost să se trateze însă faptul că nu prea respecta indicaţiile date de către medici a făcut ca boala să înainteze. Nu numai pe mine m-a lovit vestea că părintele Stăiculescu a murit, cred că pe toata lumea. Locuia împreună cu soţia, erau o familie respectată “, a declarat Dumitru Albici, un apropiat al preotului Stăiculescu.

Vecinii preotului încă nu îşi pot reveni din şoc, cu toate că ştiau despre boala care îl măcina pe părintele Stăiculescu. Era un om respectat şi iubit de toţi localnicii. În ultimele şase luni însă, preotul s-a luptat din greu cu leucemia.

Eu am 89 de ani şi mă rugam pentru părintele nostru. Vorbeam cu el de fiecare dată când venea de la spital, nu mă aşteptam la treaba asta, că se întâmplă aşa cu el, dar asta a fost viaţa lui şi soarta lui. S-a chinuit prin spitale, până n-a mai rezistat”, a mai adăugat una dintre vecinele preotului.

Familia şi câţiva apropiaţi din localitatea Vânju Mare l-au însoţit, luni, pe ultimul drum pe Dumitru Stăiculescu. Autorităţile urmează să afle acum cauza decesului în cazul celor doi pacienţi decedaţi la Spitalul Municipal “Filantropia” din Craiova.

Politica