Andrei Lazăr, menţinut în arest preventiv şi în dosarul încăierării de la Casa Studenţilor

Magistraţii Judecătoriei Craiova au amânat pentru 23 martie procesul  „beizadelei” Andrei Lazăr, fiul judecătoarei Liliana Lazăr, care a activat la Judecătoria Craiova până  în octombrie 2010, în prezent fiind la Judecătoria Mangalia, în dosarul în care îl judecă pentru scandalul provocat în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016 la Casa Studenţilor din Craiova, în timpul căruia el  şi complicele său au înjunghiat un craiovean, de 34 de ani. Între timp însă, faţă de Lazăr a fost menţinută arestarea preventivă, măsură luată faţă de el, după ce a fost arestat pentru trafic de droguri pe 14 ianuarie a.c.

Magistraţii Judecătoriei Craiova au amânat pentru 23 martie a.c. procesul lui Andrei Lazăr, de 28 de ani, fiul judecătoarei Liliana Lazăr în care îl judecă pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, când urmează să fie audiaţi martorii din dosar. Însă la ultimul termen, pe 16 februarie a.c., instanţa a menţinut măsura arestării preventive faţă de Lazăr:  „Menţine ca fiind temeinică si legală măsura arestarii preventive dispusă faţă de inculpatul LAZĂR ANDREI, prin încheierea din data de 26.01.2017 în dosarul 16011/215/2016 al Judecătoriei Craiova. Cu drept de contestatie în termen de 48 de ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 16.02.2017, ora 15,00. ///Se citează martorii  ”, se arată în încheierea de şedinţă a instanţei. Andrei Lazăr este după gratii de pe 14 ianuarie a.c., când a fost arestat preventiv într-un dosar al DIICOT Craiova vizând comiterea infracţiunii de trafic de droguri.

Reamintim că, Andrei Lazăr, împreună  cu Marian Savu, de 26 de ani, tot din Craiova, sunt judecaţi pentru tulburarea ordinii  şi liniştii publice  şi port sau folosire fără drept de obiecte periculoase. Este vorba despre scandalul petrecut la o petrecere organizată  la Casa Studenţilor din Craiova, în noaptea de 13 spre 14 februarie 2016, în urma căruia Viorel Tudor, de 34 de ani, tot din Craiova a ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, înjunghiat în zona hemitorace drept. În rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova au reţinut faptul că:  ”În noaptea de 13/14 februarie 2016, în jurul orei 3.10, în timp ce se aflau în incinta Clubului Casa Studenţilor din municipiul Craiova, unde se desfăşura un spectacol la care participau aproximativ 480 de persoane, între inculpaţii Lazăr Andrei  şi Savu Marian pe de o parte,  şi numiţii Stângă  Ionuţ  Sebastian, Zidaru Virgil Alexandru  şi Tudor Cătălin Viorel, pe de altă  parte, a avut loc o altercaţie în urma căreia cei doi inculpaţi i-au agresat fizic pe ceilalţi trei. În aceleaşi împrejurări, inculpatul Lazăr Andrei l-a lovit pe numitul Tudor Cătălin Viorel (n.r.- 34 de ani, din Craiova) cu un cuţit în zona hemitoracelui drept  şi în zona lombară  dreaptă, cauzându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale”.
Craioveanul înjunghiat a fost transportat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă  Craiova, iar autorul a fost identificat ulterior. Viorel Tudor nu a depus plângere. Pe 16 februarie 2016 procurorii Parchetului de pe lângă  Judecătoria Craiova l-au reţinut pe Lazăr pentru 24 de ore, iar o zi mai târziu a fost plasat sub control judiciar. Dosarul este acum în camera preliminară la Judecătoria Craiova.
Andrei Lazăr a fost condamnat definitiv la un an şi două luni de închisoare cu suspendare, în octombrie anul trecut  pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice  şi la 2 luni, închisoare tot cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de lovire sau alte violenţe. Magistraţii i-au dat    şi un termen de încercare de 3 ani şi două luni.
Andrei Lazăr a fost trimis în judecată de procurorii craioveni, împreună  cu alţi doi, după  ce în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2010, au provocat un scandal într-un bar din Craiova. Fiul magistratei craiovene şi prietenii lui erau înarmaţi cu cuţite. Poliţiştii l-au reţinut atunci pentru 24 ore, după care a fost eliberat. Cercetările au continuat, însă Andrei Lazăr nu s-a potolit. Pe 17 mai, împreună cu prietenii lui, au bătut un om.
Tânărul mai are la activ şi alte infracţiuni: în martie 2007 a tăiat cu sabia un bărbat din Craiova la ambele mâini, un an mai târziu 2008 a lovit cu o cheie tubulară, în cap, un    şofer într-o benzinărie  şi tot în acel an a fost implicat într-un scandal în faţa Curţii de Apel Craiova. De data aceasta el a ajuns la spital cu o plagă tăiată  la picior    şi una la umăr.
Pentru fapta din 2007, a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată  pe fond de Tribunalul Teleorman, pentru comiterea infracţiunii de tentativă  de omor, însă  anul acesta a reuşit să scape de condamnare după  ce, în timpul apelului judecat la Curtea de Apel Bucureşti, victima  şi-a retras plângerea (întrucât Tribunalul Teleorman a schimbat încadrarea juridică  din tentativă  de omor în loviri  şi alte violenţe).

Policlinica Buna Vestire Craiova

 

Populare

Recomandări

VIDEO/ Prinși cu droguri și arme albe asupra lor

Polițiștii au aplicat 125 de amenzi și au întocmit...

Drogați și cu poliță RCA falsă

Polițiștii au întocmit mai multe dosare penale. Drogurile la...

1,25 milioane lei – șpaga din portbagajul șefului CJ Vaslui

Update/ Buzatu a fost reținut de anchetatori. "Procurorii din cadrul...

Craiova a devenit centrul radiologiei în România după două decenii

A avut loc deschiderea Congresului Național de Radiologie și...