joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Start plombării de gropi și curățeniei în Craiova

Odată cu vremea frumoasă, Primăria Craiova a început, de marți, identificarea și plombarea gropilor din municipiul Craiova. Acțiunea a demarat cu zona centrală și va continua și în cartiere, în perioada următoare. Întreaga operațiune ar urma să dureze circa două săptămâni. Lucrările ar urma să fie reluate și pe partea de investiții de străzi, după sistarea de iarnă. Mai mult, Salubritate Craiova demarează și ea, de astăzi, curățenia de primăvară, pe anumite sectoare, iar din luna martie, angajații Salubrității vor intra în toate cartierele Craiovei pentru o igienizare generală.

Primăria Craiova a dat startul astupării gropilor din carosabil, rămase după ninsori și după perioada iernii. Intervențiile au demarat, marți, cu zona centrală, și sunt făcute în baza acordului-cadru cu societatea Delta ACM.

Astăzi, a început astuparea gropilor din carosabil, din municipiul Craiova. Echipele au demarat identificarea și plombarea acestora, întâi pe zona centrală. Sunt intervenții pe strada Nanterre, vor fi intervenții pe Al.I. Cuza, pe bulevardul Decebal, pe strada Dezrobirii dar și pe un tronson al străzii Câmpia Islaz. Întâi vom merge pe zona centrală, iar apoi vom intra și în cartiere. Nu vorbim doar despre astuparea gropilor, ci și despre ridicarea la cotă a geigerelor și a căminelor”, a spus viceprimarul cu atribuții de primar interimar, Mihail Genoiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conform acestuia, intervențiile ar urma să dureze două săptămâni. Lucrările vor fi făcute cu mixtură asfaltică la rece, după cum permite temperatura actuală, după care se va trece la asfaltarea normală.

Ai văzut o groapă, spune unde e!

Conform unui comunicat de presă emis de Primăria Craiova, cetățenii municipiului sunt invitați și ei să ia parte la această acțiune de identificare a gropilor de pe carosabil. Aceștia pot semnala gropile prin apelarea serviciului telefonic 0251/984 sau prin completarea formularului online de la adresa www.primariacraiova.ro/ro/propuneri-sesizari, unde craiovenii pot trimite referințe (locație și poză) asupra gropilor identificate. Procesul de reparare al gropilor depistate în carosabil va începe imediat după finalizarea inventarierii.

Mai mult, pe partea de investiții, lucrările vor reîncepe și pe strada Parângului.

Zilele următoare se va da și ordinul de începere la strada Parângului, pentru reluarea lucrărilor care au fost sistate pe timp de iarnă”, a precizat Genoiu. Nu în ultimul rând, un ordin de începere a lucrărilor va fi dat și pentru strada Henry Ford, pentru proiectarea tehnică, urmând ca, după finalizarea acesteia, să demareze și modernizarea străzii.

Din martie, igienizare generală în toate cartierele Craiovei

În paralel, și SC Salubritate Craiova SRL demarează, începând de astăzi, curățenia de primvară la nivelul întregului municipiul. Conform viceprimarului cu atribuții de primar interimar, Mihail Genoiu, aceasta va porni pe același sistem ca deszăpezirea.

„Vom începe cu zona centrală, cu marile artere, iar apoi vom intra în cartiere. Se va face curățirea la bordură și spălatul străzilor chiar și cu detergenți”, a spus Genoiu.

Reprezentanții SC Salubritate Craiova SRL au explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că această activitate se va desfășura în funcție de condițiile meteorologice existente. În primă fază, 45 de muncitori necalificați și șapte utilaje vor participa la acțiunea de curățare a rigolelor, prin îndepărtarea materialului antiderapant și a pământului acumulat în timpul iernii pe carosabil, lângă borduri.

„De mâine (22 februarie – n.r.), începem curățenia generală de primăvară și prima activitate pe care o bifăm este răzuirea rigolelor. Vom intra în această săptămână pe șapte sectoare de pe străzile Calea București, Caracal, Matei Basarab, Madona Dudu, George Enescu, 1 Mai, Brestei și Dacia”, a precizat Mihai Butari, director general al SC Salubritate Craiova SRL.

Din martie, odată cu suplimentarea personalului angajat de societatea care se ocupă de salubrizarea orașului, toate cartierele Craiovei vor intra într-un amplu proces de igienizare, care va include măturarea aleilor și parcărilor dintre blocuri, care va fi executată bilunar, a străzilor principale și secundare și a trotuarelor adiacente. În plus, vor fi vizate și depozitele necontrolate de deșeuri, acolo unde cetățenii obișnuiesc să arunce gunoaie la întâmplare.

Politica