sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Av.Lucian Săuleanu: Competiţia pentru Primăria Craiova trebuie să fie una axată pe idei, pe identificarea unor soluţii de creştere a potenţialului oraşului nostru

După o şedinţă pe care liberalii doljeni au avut-o joi seara, în presa craioveană au apărut, pe surse, numele a patru potenţiali candidaţi la funcţia de Primar al Municipiului Craiova. Este vorba despre Ionuţ Stroe, cel care, de altfel, şi-a manifestat public interesul pentru Primăria Craiovei, Eugen Călinoiu, fost director al Finanţelor Publice Dolj, Marian Vasile, consilier local, şi Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj. Surse din partid declarau pentru indiscret.ro, că va fi organizată o competiţie internă,„ un sondaj profesionist realizat de o firmă de prestigiu din capitală care va măsura, pe lângă notorietatea pretendenţilor şi capacitatea de a creşte în perioada imediat viitoare“.

Decanul Baroului Dolj, av. Lucian Săuleanu a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, că un astfel de sondaj este binevenit în măsura în care se va axa şi pe identificarea problemelor cu care se confruntă locuitorii municipiului, creând totodată o competiţie axată pe idei.

Efectuarea unui sondaj care să identifice în principal problemele cu care se confruntă craiovenii conduce la o competiţie axată pe idei, necesară în condiţiile în care mare parte din politicienii actuali nu fac o politică locală reală, ci doar vizează puterea. Apreciez utilă efectuarea unui astfel de sondaj, axat nu atât pe anumiţi candidaţi, cât pe identificarea unor soluţii de creştere a potenţialului oraşului nostru. Cred că trebuie să renunţăm la critica unor proiecte sau programe anterioare, indiferent de cine le-a susţinut, şi să oferim o perspectivă pozitivă cu rezultate bune pentru locuitorii Craiovei. În ceea ce mă priveşte apreciez că trebuie făcută administraţie locală, nu bazată pe promisiuni de oraş mic, ci pe o viziune demnă de un oraş puternic, aşa cum este Craiova, care să conducă la o dezvoltare precum o au celelalte capitale ale fostelor provincii istorice. Ce înseamnă asta în mod concret? Un oraş unde să se trăiască bine şi să se câştige bine. Oraşul are resurse importante, oameni plini de energie şi cu dorinţă de realizare, aşa încât Primăria trebuie să vină în sprijinul lor. Craiova are un potenţial uman foarte bun, iar singura soluţie este o deschidere fără precedent care să conducă la dezvoltarea economică. Mă interesează această competiţie pentru că sunt născut şi crescut în Craiova şi, precum majoritatea craiovenilor, simt că merităm mai mult şi că se poate mai mult. Totul stă într-o viziune nouă care să urmărească creşterea calităţii vieţii noastre şi investiţii care să susţină această creştere. Fără o politică economică bine definită, orice administraţie locală eşuează. Craiova poate fi mai bună şi trebuie să fie mai bună”, a declarat, pentru „Jurnalul Olteniei”, av.Lucian Săuleanu, decanul Baroului Dolj. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica