sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mii de cutii de medicamente, aruncate într-o pădure din Gorj

Mii de cutii de medicamente au fost descoperite într-o pădure din comuna gorjeană Ciuperceni. Poliția a demarat o anchetă în acest caz. Un lanț de farmacii din Tâgu Jiu pare a fi responsabil.

Polițiștii au fost alertați de un bărbat care a sunat la 112 și a anunțat că într-o pădure a găsit mii de cutii cu medicamente aruncate la întâmplare.
“Am fost sesizați de un cetățean că la marginea comunei Ciuperceni, într-o pădure, pe o suprafață de 100 metri pătrați au fost aruncate mii de cutii cu medicamente, posibil expirate. La fața locului sunt mai multe echipe care cercetează proveniența acestora”, a declarat inspector principal Ion Andrei Lazăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Gorj și cei ai Direcției de Sănătate Gorj, au fost, la rândul lor, alertați de polițiști.
Suspect în acest caz este un lanț de farmacii din Târgu Jiu, care riscă sancțiuni până la 100.000 de lei sau chiar dosar penal, în cazul în care cercetările vor constata că produsele sunt periculoase.
„Am constatat că într-o pădure, la limita dintre orașul Motru și comuna Ciuperceni, sunt abandonate sute de kilograme de produse farmaceutice expirate. Am început cercetările împreună cu organele de poliție pentru stabilirea farmaciilor care au efectuat această abandonare, avem deja primele indicii care ne conduc la un lanț de farmacii din Târgu Jiu care au săvârșit această faptă. Urmează ca în baza cercetărilor efectuate să aplicăm prevederile legale. Riscă sancțiuni de până la 100.000 de lei societățile care se fac vinovate, iar în măsura în care, din constatările noastre va rezulta că o parte din aceste deșeuri sunt și periculoase, riscă inclusiv dosar penal. Ca măsură urgentă, medicamentele vor fi ridicate de către Spitalul Târgu Jiu, vor fi depozitate până la finalizarea cercetărilor, după care vor fi eliminate conform legii”, a declarat Gheorghe Sanda, comisarul șef al Gărzii de Mediu Gorj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica