marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

La un pas de calificare!

Voleibaliştii craioveni au făcut un meci extraordinar în a cincea etapă a Ligii Campionilor, transformându-şi speranţele la calificarea din grupe în ceva foarte posibil. SCM U Craiova avea neapărat nevoie de o victorie în partida de miercuri seara contra lui ACH Ljubljana pentru a rămâne în cursa califiării în următoarea fază a competiţiei europene, rezultat ce a fost abordat cu încredere de craioveni. Ca atare, echipa din Bănie a reuşit să se impună în faţa slovenilor, care câştigaseră la limită partida de pe teren propriu cu 3-2, de o manieră frumoasă.

Formaţia pregătită de Dan Pascu a trecut cu 3-1 de Ljubljana în Sala Polivalentă din Craiova, obţinând cele trei puncte care o apropie foarte mult de accederea în play-off-ul celor 12 echipe care vor ieşi din grupe. Un singur set şi-au adjudecat slovenii în Bănie, cel de-al doilea, cu 29-27, după o luptă grea dată cu voleibaliştii craioveni care nu au vrut să lase nimic în mâna oaspeţilor. Primul set a fost câştigat de băieţii lui Pascu cu 25-19, în al treilea craiovenii s-au impus cu 25-21 şi setul patru a fost adjudecat cu 25-23.

Acest succes a urcat echipa craioveană din nou pe locul secund al grupei D, cu şapte puncte, unul mai multe decât formaţia poloneză Belchatow, care a pierdut în etapa a cincea în deplasarea de la Modena cu scorul de 3-1. SCM U Craiova va întâlni în ultima etapă a fazei grupelor Belchatow, în Polonia, iar dacă va reuşi să îşi adjudece două seturi poate spera la o calificare de pe locul trei în funcţie şi de rezultatele ce vor fi înregistrate în celelalte grupe, în timp ce în condiţiile oricărei victorii craiovene pe terenul polonezilor calificarea este asigurată de pe locul secund.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pascu: “Credem în şansa noastră la calificare”

După această victorie, calificarea pare din ce în ce mai posibilă pentru echipa craioveană. Antrenorul Dan Pascu a jubilat la finalul succesului cu Ljubljana, şi-a lăudat jucătorii pentru evoluţia avută şi a spus că echipa crede în şansa ei de a merge mai departe în Liga Campionilor chiar şi de pe locul trei. “Băieţii au jucat cu o dăruire de nedescris.  Nu i-am văzut niciodată jucând cu atâta ambiţie şi atâta dorinţă de a câştiga. Să nu uităm că jucăm în Liga Campionilor, toate echipele sunt foarte valoroase şi meritul jucătorilor este cu atât mai mare pentru că am câştigat cu 3-1 şi cu această victorie rămânem în cursa calificării mai departe. De ce să nu credem în şansa noastră. Am putea merge mai departe şi de pe locul trei”, a declarat Pascu. Voleibaliştii de la SCM U Craiova simt de asemenea că acum este momentul lor de glorie şi trebuie să profite de oportunitatea asta la maxim. Cristian Bartha şi Laurenţiu Lică vor să ducă formaţia craioveană în primele 12 echipe din Europa.

Sunt foarte fericit că am câştigat cele trei puncte cu Ljubljana. Mergem la Belchatow şi vom lupta pentru locul doi. Va fi foarte greu acolo. Pentru prima dată, toată lumea a fost în picioare, lucru care s-a întâmplat rar la Craiova, nici măcar când am luat campionatul”, a spus Bartha.

E o victorie foarte muncită. Avem un program infernal, dar am mai găsit rezerve de energie să învingem această echipă. Îmi doresc foarte mult să mergem mai departe şi cred că azi s-a văzut această dorinţă din partea tuturor colegilor mei”, a declarat şi căpitanul echipei craiovene, Laurenţiu Lică.

În weekend revin în campionat

Jucătorii craioveni nu au mult timp de răgaz după victoria din Europa, pentru că sâmbătă îi aşteaptă o nouă partidă în campionatul intern. SCM U Craiova va evolua pe teren propriu împotriva Tricolorului Ploieşti, în Sala Polivalentă, de la ora 18.00. Craiova a început să se apropie de primul loc al clasamentului în urma rezultatelor pozitive din ultimele runde, dar în continuare are nevoie de victorii pentru a acumula o linie de clasament cât mai prosperă înainte de finalul sezonului regulat şi startul turneului 1-6.

 

Politica