joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Adolescenți sechestraţi şi bătuţi de doi bărbaţi din Giuvărăşti, care îi acuză de furt

Doi adolescenți, în vârstă de 15 şi 18 ani, din comuna Giuvărăşti, Olt, au fost bătuţi de doi bărbaţi din aceeaşi localitate. Cei doi bărbați i-au invitat pe băieți la o băută, iar apoi i-au luat la bătaie.

Bărbaţii i-au chemat pe tineri la locuinţa unuia dintre ei, i-au închis în casă, unde i-au umilit şi bătut. O parte din cele întâmplate a fost filmată de unul dintre agresori. Pe filmare se observă şi un minor, în vârstă de 13 ani, care îl bate pe unul dintre băieţi.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, agentul principal Alexandra Dicu, a precizat că poliţiştii au deschis, în această cauză, un dosar de cercetare penală pentru loviri şi alte violenţe. Evenimentul s-a petrecut, săptămâna trecută, iar filmarea a apărut acum.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Am fost sesizaţi de un tânăr că a fost agresat fizic şi s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru loviri şi alte violenţe. Doi băieţi, în vârstă de 15 şi 18 ani, au fost agresaţi de alte trei persoane, în vârstă de 45 de ani, de 65 de ani şi de 13 ani, în Giuvărăşti. Evenimentul s-a întâmplat în casa unuia dintre agresori, care i-a chemat pe la el pe cei doi. Unul dintre agresori îi bănuia pe cei doi că i-ar fi luat nişte bani”, a declarat agentul principal Alexandra Dicu.

Pe filmare se poate vedea cum cei doi tineri stau în faţa celor doi bărbaţi cerându-şi iertare pentru faptele de care erau acuzaţi. La un moment dat, minorul în vârstă de 13 ani îl loveşte pe unul dintre tineri, sub privirile aprobatoare ale adulţilor.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt a deschis o anchetă în cazul adolescenţilor filmaţi în timp ce sunt umiliţi şi bătuţi, la Giuvărăşti. În cazul minorului în vârstă de 13 ani, care ia parte la actele de violenţă din postura de agresor, încurajat fiind de unul dintre adulţi, există posibilitatea impunerii unei măsuri de supraveghere specializate.

 

Politica