Raport. Pirelli, Alro şi TMK, cei mai mari exportatori ai judeţului Olt

Italienii de la Pirelli au reuşit performanţa, anul trecut, de a ocupa primul loc într-un top al exporturilor din județ, 70 la sută din totalul producţiei de la Slatina luând calea străinătăţii. Pe locul doi s-a situat compania Alro, iar pe locul trei TMK Artrom.

Reprezentanţii Biroului Vamal Olt au arătat, marţi, într-o şedinţă desfăşurată la Prefectură, că pe lângă compania Alro, care este cunoscută la nivel mondial prin exportul de produse din aluminiu, Oltul se poate lăuda cu investitori puternici precum Pirelli, TMK Artrom sau Prysmian. Aproape zilnic, produsele acestor mari firme ies prin Vama Slatina, luând drumul ţărilor din întreaga lume. „Pentru noi, Biroul Vamal Olt, concernul Pirelli a derulat cantitatea cea mai mare şi de materii prime şi de mărfuri exportate, respectiv importate. Asta înseamnă undeva în proporţie de 70 la sută din volumul de activitate al Biroului Vamal Olt. În topul companiilor care derulează operaţiuni de import şi export urmează Alro, TMK şi Prysmian. Aceasta este ordinea firmelor care derulează, prin Biroul Vamal, operaţiuni zilnice”, a declarat şeful Biroului Vamal Olt, Ion Dinu.

În general, mărfurile exportate sunt: anvelope noi pentru autoturisme, tablă, bare şi sârmă din aluminiu, ţevi din oţel, cablu de oţel, conductori electrici şi profile de aluminiu, iar importurile sunt reprezentate de produse, precum: utilaje şi echipamente utilizate în industria cauciucului şi industria metalurgică, cauciuc natural, cauciuc sintetic, ţevi din oţel, anvelope şi jante pentru autovehicule, matriţe utilizate în industria cauciucului, profile de aluminiu, profile PVC, cabluri de telecomunicaţii, sârmă, ţesătură cord pentru anvelope, produse chimice utilizate în industria cauciucului, plăci de marmură, plăci ceramice, mobilier, ţesături sintetice şi artificiale.

sursa foto: adevarul.ro

Populare

Recomandări