joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lucrurile devin serioase: SCM U Craiova crede într-o victorie cu Ljubljana şi calificarea din grupe

Liga Campionilor este o competiţie grea la orice disciplină, adunând cele mai bune echipe de pe continent laolaltă, dar se pare că formaţia craioveană de volei masculin crede în şansele ei de a trece mai departe de grupe, chiar dacă este o misiune dificilă. Teoretic, SCM U Craiova are şanse să se califice chiar şi de pe locul secund, dar în pratică va fi extrem de greu să obţină această poziţie în grupă, aşa că echipa lui Pascu luptă pentru a-şi păstra locul trei şi a avea un punctaj superior altor trei echipe din faza grupelor, fiind singura cale reală pentru formaţia craioveană să continue în Liga Campionilor. Pentru a-şi îndeplini această dorinţă, clubul din Bănie are neapărată nevoie de o victorie în partida de astăzi, din cadrul etapei a cincea a grupei D.

SCM U Craiova va întâlni în Sala Polivalentă, de la ora 19.00, ACH Ljubljana. Formaţia slovenă se află pe ultima poziţie a grupei, după ce a pierdut ambele meciuri cu Belchatow cu scorul de 3-1, a fost învinsă cu 3-2 la Modena şi a câştigat în meciul tur cu echipa craioveană, scor 3-2. În această seară, este timpul ca băieţii pregătiţi de Pascu să îşi ia revanşa în faţa slovenilor ca să poată spera cu adevărat la calificare. Antrenorul craiovenilor este însă rezervat în privinţa întâlnirii cu Ljubljana, considerând că va fi un meci mai tare decât cel din Slovenia.

Continuăm seria meciurilor din trei în trei zile. Apreciez foarte mult echipa din Ljubljana. Am fost impresionat de calităţile jucătorilor şi de organizarea foarte bună în teren. M-au impresionat serviciul, preluarea şi apărarea. Va fi un meci mult mai greu decât în tur”, a declarat Pascu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dacă luăm trei puncte cu Ljubljana, avem şanse mari să ne calificăm”

Din partea jucătorilor craioveni, opiniile sunt optimiste şi încrezătoare într-o victorie în această seară care să le concretizeze speranţele la calificare în şanse concrete. Cristian Bartha a declarat că speră ca echipa craioveană să obţină revanşa împotriva slovenilor, iar pentru asta cere şi suportul publicului care le poate oferi energia necesară să câştige.

Înaintea meciului cu Belchatow am pierdut un punct cu Bacăul. Acum, a pierdut un punct la Caransebeş şi sperăm să fie acelaşi scenariu: să câştigăm cu Ljubljana. Cred că am avea şanse reale de calificare dacă vom obţine trei puncte cu Ljubljana. În tur, am jucat foarte bine la Ljubljana şi puteam să câştigăm cu 3-1. Din păcate am pierdut cu 3-2 şi sper să ne luăm revanşa acasă. Avem nevoie şi de aportul publicului, care ne-a ajutat foarte mult până acum, ne impulsionează”, a declarat Bartha.

Marian Bala a anunţat şi el dorinţa formaţiei de a merge mai departe de faza grupelor în competiţie europeană.

Am făcut un meci bun la Ljubljana şi sper să se întâmple acelaşi lucru şi în meciul de acasă. Vrem să obţinem victoria, pentru că, acum, avem şi publicul de partea noastră. Ştim că putem mai mult şi vom încerca să depăşim faza grupelor”, a spus Bala.

 

 

Politica