miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Entella Romena

O nouă Brescia Romena este pe cale de a fi creată la Entella Chiavari! Academia grupării din Serie B a chemat într-un stagiu de pregătire un junior român de la Clubul Sportiv Școlar Drobeta. Scouterii italieni l-au remarcat pe Răzvan Mogoş în campionatul naţional de juniori B. Ar fi al patrulea român cooptat în lotul Biancocelest!

Severineanul în vârstă de 14 ani este văzut ca unul din cei mai valoroşi mijlocaşi români ai generaţiei sale, iar, în perioada 20 – 27 februarie, îşi va etala talentul într-un un stagiu de pregătire cu juniorii echipei din Serie B. Oficialii italieni l-ar putea aduce lângă compatrioţii George Ganea, Michael Onişa şi Samuel Zimţa, ultimul fiind originar tot din Drobeta-Turnu Severin. Șeful centrului de copii şi juniori, Manuel Montali, cunoaşte foarte bine fotbalul românesc, după ce a antrenat în trecut UTA Arad, cu care a câştigat, în 2001, titlul de campion naţional, la juniori A. Potrivit legislaţiei FIFA, jucătorii străini pot semna contracte profesioniste de la vârsta de 16 ani.

Sunt fericit că am stârnit interesul cluburilor din străinătate. Pentru asta mă pregătescc din greu şi o fac cu toată dragostea. De şase ani, de când m-am apucat de fotbal, mă gândesc să fac pasul cel mare. Sunt conştient că de acum înainte începe greul, dar am încredere că pot să fac faţă noilor condiţii. În Italia sunt mulţi juniori români, care au confirmat şi eu cred că mă pot alătura lor. Îmi place stilul de joc, pentru că e mai dur, dar şi valoarea echipelor. Sper să las o impresie bună şi să ajung să îmbrac echipamentul lui Estella”, a declarat Răzvan Mogoş, fotbalist care îl are ca model pe croatul Luka Modric.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Îi prevede un viitor strălucit

Antrenorul Mihai Caliţoiu este convins că elevul său va lăsa italienilor o impresie bună. Spune că în turul campionatului naţional de juniori B a reuşit mereu să se evidenţieze şi să facă diferenţa în multe momente cheie, chiar dacă a avut în faţa sa adversari mai mari şi cu doi ani.

Răzvan Mogoş este monitorizat atent de cluburile din Italia, iar în această primăvară ar putea ajunge la un club important. În perioada 20-27 februarie a fost invitat de oficialii echipei de Serie B, Entella Chiavari, la un stagiu de pregătire. Italienii sunt recunoscuţi ca având un centru foarte puternic de copii şi juniori, de altfel vor disputa contra AS Romei finala Cupei Italiei Primavera, după ce au trecut în semifinale de Fiorentina Primavera, echipa lui Ianis Hagi. Răzvan este un jucător foarte talentat, care a făcut faţă cu brio la juniori B, deşi este cu doi ani mai mic decât adversarii. Este un mijlocaş central complet. Face bine ambele faze, are mobilitate, control al balonului, agresivitate şi tenacitate. Dacă va rămâne cu picioarele pe pământ poate să ajungă departe”, a dezvăluit antrenorul juniorilor B de la CSS Drobeta, Mihai Caliţoiu.

Clubul italian Entella Chiavari a fost fondat în anul 1914, iar în momentul de faţă prima echipă este pe locul 9 în Serie B. Printre cei mai renumiţi jucători lansaţi de Entella se află Luciano Spalletti.

Nicu LUNGU

Politica