vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Video/Primarul municipiului Orșova, amenințat într-o benzinărie: „Bă, potolește-te dracu’ că te omor!”

UPDATE/ Anchetatorii au decis ca agresorul să fie cercetat în libertate. Bărbatul care l-a amenințat cu moartea pe primarul muncipiului Orșova a fost eliberat astăzi din arestul poliției. Individul a fost reținut inițial pentru că l-a amenințat cu un cuțit pe primar,  apoi a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, iar procurorul a dispus eliberarea acestuia. Agresorul a fost anchetat pentru infracțiuni de lovire sau alte violențe, amenințare si tulburarea ordinii și liniștii publice. Poliția a cerut ca el sa fie cercetat sub control judiciar însă procurorii au respins propunerea si au dispus măsura cercetării in stare de libertate.

 

 

Primarul municipiului Orșova, Marius Stoica, a fost atacat luni seara de un individ care i-a pus cuțitul la gat și l-a amenintat cu moartea.

Agresorul, un barbat de 38 de ani din Orșova, s-a nppustit asupra edilului și dupa teva îmbranceli, l-a prins de gât și a scos cuțitul. Scena s-a petrecut într-o benzinărie la puțin timp dupa ședinta de Consiliu Local. Primarul a reușit să scape nevătămat din mâinile agresorului și a sunat imediat la 112. În câteva minute politiștii l-au reținut pe bărbat, împotriva căruia Marius Stoica a depus o plângere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Eram în benzinărie să îi cumpăr copilului un suc, mă rugase să îi duc acasă. Am luat sucul, m-am dus la casă, am plătit și apoi a apărut un om așa… mai robust, cu tatuaje multe, îl știam pe individ, are probleme cu legea. S-a repezit la mine, m-a înjurat, m-a amenințat. I-am zis să mă lase în pace. A reușit să mă scoată afară, acolo a profitat de faptul că nu era nimeni, m-a luat de gât și mi-a zis: „bă, potolește-te dracu’ că te omor” și mi-a pus ceva la gât. Nu știu dacă era cuțit, nu am apucat să văd pentru că mă strânsese cu brațul de gât. M-am speriat, am început să mă zbat, am reușit să scap din prinsoarea lui și am fugit înapoi în magazin. Am sunat la 112, iar Poliția a venit imediat. El nu a apucat să fugă de la fața locului, așa că l-au luat la Poliție”, ne-a declarat primarul municipiului Orșova, Marius Stoica. Edilul a mai precizat că agresorul nu i-a spus de ce l-a amenințat.

În urmă cu o săptămână, agresorul a amenințat și directorul unei unități de învățământ, după cum a precizat viceprimarul Aurelian Trușcă.

Tot el ar fi autorul incendierii, în urmă cu trei ani, a mașinii consilierului local, pe atunci președinte PDL Orșova, Adrian Cican.

Deocamdată, nimeni nu știe ce l-a determinat pe agresor să îl atace pe primar, dar există unele ipoteze cu privire la comportamentul său. Una din ele ar fi legată de conflictul dintre primărie și firma de salubrizare. Tot luni, în ședința Consiliului Local Orșova s-a votat înființarea unui serviciu public de salubrizare. În cazul în care acest serviciu se va înființa, actuala firma ar urma să dispară din peisaj. Aceasta se pare că a fost scânteia care l-ar fi aprins pe agresor, potrivit unor surse din Primăria municipiului.

Alexandra DRAGOLEA

Politica