vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Ce mai fură hoții din Dolj: bani, cazane de țuică și bormașini

Patru hoți din județul Dolj au fost identificați și reținuți de polițiști. Aceștia furaseră, din locuințele unor doljeni, bani, cazane de țuică și bormașini.

Trei dintre aceștia sunt din localitatea doljeană Drăgotești. Aceștia sunt cercetați pentru comiterea a două furturi cu un prejudiciu de peste 80.000 lei.

Luni, 13 februarie a.c., prin extinderea cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Pielești în două cauze penale privind furtul a 77.500 lei din locuința unui doljean de 65 de ani, din comuna Drăgotești, respectiv furtul a două cazane din locuința MARIEI V., de 76 de ani, din aceeași comună, au fost identificați și conduși pentru cercetări T.LEONARD, Z.LUIGI, ambii de 19 ani și T.D., 17 ani, toți din comuna Drăgotești, județul Dolj. Din investigațiile polițiștilor doljeni s-a stabilit faptul că, la data de 11.02.2017, cei trei tineri au pătruns în locuința doljeanului de 65 ani, prin forțarea unui geam, și dintr-o cameră, de sub saltea, i-au sustras suma de 77.000 lei și o borsetă în care se aflau 520 lei. Polițiștii au reținut în sarcina suspecților și faptul că, în data de 12.02.2017, au sustras din anexa locuinței MARIEI V., două cazane, confecționate din cupru.Prejudiciul cauzat a fost recuperat de polițiști în proporție de 50 % și restituit părților vătămate, cu ocazia audierilor cei trei suspecți recunoscând că o parte din bani i-au cheltuit în diferite baruri, restaurante, cumpărăndu-și totodată și obiecte de îmbrăcăminte, bijuterii și ceasuri. În baza materialului probator administrat de polițiști, procurorul de caz a confirmat continuarea urmăririi penale față de suspecți pentru săvârșirea a două infracțiuni de furt calificat, totodată fiind luată măsura reținerii celor trei suspecți pentru 24 de ore”, potrivit IPJ Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Marți cei trei urma a fi prezentați instanței cu propunerea de arestare preventivă.

Tot luni, polițiștii craioveni au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat bănuit de comiterea unui furt din locuință, faptă comisă la sfârșitul anului 2016, în Cârcea.

Prin extinderea cercetărilor efectuate într-o cauză penală aflată în lucru la Secția 3 Poliție Craiova, privind sustragearea mai multor bunuri din locuința unui doljean, în dimineața zilei de ieri, polițiștii au efectuat 5 percheziții la locuințele unor persoane bănuite de comiterea faptei. Polițiștii au identificat și ridicat în vederea cercetărilor mai multe bunuri (3 bormașini electrice, 2 flexuri, aparat de vopsit, rindea electrică, ciocan rotopercutor,etc.) despre care existau date și indicii că ar fi fost sustrase, în noaptea de 26/27.12.2016, din locuința părții vătămate D.MARIUS, 49 ani, din comuna Cârcea, Dolj. La una dintre locațiile unde au descins polițiștii a fost identificat și condus pentru audieri B.GELU, 42 de ani, din Craiova, acesta fiind bănuit de comiterea furtului din decembrie 2016. În baza probatoriul administrat de polițiștii craioveni și analizat de procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost dispusă continuarea urmăririi penale față de suspectul de 42 de ani sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, acesta fiind reținut pe bază de ordonanță de reținere pentru 24 ore. Bărbatul de 42 de ani a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj”, au transmis reprezentanții IPJ Dolj. Și acesta urma a fi prezentat, marți, Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de punere în mișcare a acțiunii penale și arestare preventivă.

Poliția face recomandări pentru siguranţa locuinţei:

  • Montaţi uşi confecţionate dintr-un material rezistent la acţiuni mecanice şi termice (metalice sau din lemn masiv de esenţă tare), care conferă siguranţă locuinţei.
  • Instalaţi un sistem de alarmă antiefracţie care să fie conectat la dispeceratul unei firme de specialitate
  • Protejaţi ferestrele cu grilaj metalice, acolo unde este posibil accesul prin escaladare.

    Când părăsiţi locuinţa, pe timpul nopţii, lăsaţi o lumină aprinsă sau un aparat de radio în funcţiune. Puteţi achiziţiona întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting automat lumina

 

Politica