marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 200 de participanţi la a opta ediţie a Memorialului „Ilie Marinescu”

 

Tradiţionalul concurs de lupte pentru copii desfăşurat la Craiova a ajuns, sâmbăta trecută, la cea de-a opta ediţie. Memorialul “Ilie Marinescu” este organizat de CSM Craiova, LPS Petrache Trişcu Craiova, DJST Dolj şi Asociaţia Judeţeană de Lupte Dolj, şi a adunat în acest an 218 luptători de la 15 cluburi din ţară (CS Nehoiu Horion, CSS Mangalia, CSS 4 Bucureşti, CSS Minerul Motru, CS Beclean, CSS Târgu Jiu, CS Pandurii Târgu Jiu, CSM Craiova, CS Dumbrava Calnic, CNS Cetate Deva, CSS Jimbolia, LPS Petrache Trişcu Craiova, CSA Steaua Bucureşti, CSS Reşiţa, CSM Reşiţa, CSM Drobeta Turnu Severin), dar şi sportivi din Republica Moldova şi Bulgaria, care s-au întrecut pentru o medalie în Sala “Matei Basarab” din Craiova.

În Bănie au rămas în urma întrecerilor şase medalii, una de aur, patru de argint şi una de bronz. De la LPS Petrache Trişcu Craiova, Roxana Stan (52 kg) a cucerit primul loc, iar Alex Grecu (66 kg), Alexandra Roşca (52 kg), Rebeca Baraga (44 kg) şi Alisa Bora (37 kg) s-au clasat pe locul secund, tot de la liceul sportiv craioveanul Codruţ Lăzărică (42 kg) situându-se pe locul patru. Bronzul a fost adjudecat de Cătălin Irimia (66 kg) de la CSM Craiova.

“A fost o competiţie bună, ca de fiecare dată, pentru pregătirea micilor luptători. Fiind o competiţie amicală, este foarte utilă pentru că sportivii se pot testa într-un ambient plăcut, dar în acelaşi timp competitiv, pentru că nivelul concursului este unul ridicat, participând luptători de calitate care se bat şi pentru medaliile naţionale. Anul acesta am avut şi sportivi din Bulgaria şi Republica Moldova, ne bucură că acest memorial devine din ce în ce mai cunoscut şi în ţările vecine. Numărul de medalii obţinute de noi nu contează prea mult, important este că elevii noştri au avut parte de competiţie care să îi pregătească mai bine pentru întrecerile naţionale, unde acolo va conta cu adevărat prezenţa pe podium”, a declarat Petre Banciu, antrenorul secţiei de lupte libere de la CSM Craiova.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luptătorii craioveni care au participat la Memorialul “Ilie Marinescu” sunt pregătiţi de antrenorii Aurel Cimpoeru, Valentin Boboşca şi Petre Banciu.

5 medalii au ajuns la Severin

Printre cluburile care au avut sportivi pe podiumul de premire, la ediţia din acest an a Memorialului Ilie Marinescu,  s-a regăsit şi CSM Drobeta.  Astfel, la 2002-2003, Cristina Ungureanu (47 kg) şi Sabin Stegaru (66 kg) s-au impus la categoriile respective de greutate, Patricia Manofu (48 kg) a pierdut finala, iar Larisa Cercel (48 kg) s-a clasat pe locul al III-lea. Tot pe ultima treaptă a podiumului a urcat şi severineanca Oana Vânturache (37 kg), la categoria de vârstă 2004-2005.

“O competiţie utilă pentru sportivii mei. A fost un concurs puternic, la care au participat luptători de la principalele cluburi de profil din ţară, dar şi din Bulgaria sau Republica Moldova. Am luat 5 medalii, dintre care 2 de aur”, a afirmat antrenorul secţiei de lupte libere de la CSM Drobeta, Marin Dobrescu.

Mircea OGLINDOIU

Cosmin LENGYEL-IONESCU

Politica