vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Toma: “Întâlnirea cu Mureş este una capitală”

Seria de rezultate negative a echipei de baschet masculin de la SCM U Craiova a adus o stare de alertă în tabăra craioveană. Faptul că meciurile se pierd dramatic în ultimele minute şi echipa din Bănie nu a reuşit să iasă din această criză, a produs o îngrijorare în rândul conducerii formaţiei. Directorul tehnic al echipei de baschet, Marius Toma, a susţinut joi o conferinţă de presă în care a explicat situaţia actuală a grupării şi a comentat seria neagră de rezultate a craiovenilor.

Se continuă această serie neagră prin care pierdem partidele la limită. În meciul de la Piteşti, până la mijlocul sfertului trei am fost într-un tonus pozitiv, am condus ostilităţile, dar pe final echipa a clacat la fel cum a făcut-o şi în precedentele partide. Aceste lucruri sunt nişte efecte, trebuie să vedem care e cauza. Echipa a pierdut în ultimele cinci meciuri, două în overtime, deci s-au încheiat la egalitate în timpul regulamentar, iar celelalte trei s-au pierdut la patru puncte cumulate. Din nefericire, cinci jucători din rotaţia de bază au venit după o perioadă mai mare de inactivitate şi de asta există oscilaţii mari în evoluţie. Echipa nu se exprimă la adevărata valoare a numelor jucătorilor, pentru că nefiind în formă nu joacă la o capacitate maximă. Nu se mai pot face schimbări la nivel lotului la acest moment, s-ar putea să intervină alte schimbări în foarte scurt timp. Craiova nu trebuia să apeleze însă la jucători care au fost inactivi o perioadă lungă. Mă refer la Burlacu, Hargrove, Lee, Bureau, jucători de mare valoare, dar acum nu îşi arată calitatea pe parcursul celor 40 de minute, iar noi am pierdut mereu pe final. Este un coşmar şi o serie neagră pe care nu am mai întâlnit-o până acum. Când am început să evoluăm în Divizia A1 am mai avut serii asemănătoare, dar atunci măcar eşecurile erau clare, acum pierdem dramatic şi asta ne doare”, a declarat Toma, care a ţinut să transmită scuze din partea jucătorilor către suporteri pentru situaţia în care se află echipa.

Transmit din partea sportivilor părerea de rău şi scuzele de rigoare către suporteri, însă nimeni nu a vrut să se ajungă aici. Jucătorii sunt într-un blocaj mental, îi văd la final de meci, la time-out, cum sunt în momentul în care conduc partida, iar apoi când adversarul vine peste ei sunt căzuţi, pierd controlul uşor. După fiecare înfrângere dureroasă, am stat câte o oră cel puţin să le explic şi să rămână mental sus şi concentraţi pentru meciurile viitoare.”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Toma a mai spus că partida dintre SCM U Craiova şi BC Mureş Târgu Mureş, ce se va disputa sâmbătă în Sala Polivalentă din Bănie, de la ora 19.00, este una decisivă pentru echipa olteană, în funcţie de rezultatul meciului se vor efectua nişte schimbări la nivelul băncii tehnice, aşa cum s-a şi vehiculat în ultima perioadă.

În acest moment, s-a vehiculat foarte mult problema legată de antrenor. Sâmbătă este un meci capital şi credem că trebuie să ieşim din această situaţie cât mai rapid pentru că baschetul din Craiova are nevoie de o echipă puternică de seniori. După meciul cu Târgu Mureş o să vedem ce se întâmplă”, a afirmat Toma.

Pentru meciul cu Târgu Mureş, SCM U Craiova nu se va putea baza pe jucătorul Iuri Fraseniuc care a suferit o entorsă la antrenamentul de miercuri seara devenind astfel indisponibil.

 

Politica