joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trei minore de la un centru al DGASPC Gorj, însărcinate. Un angajat a fost demis

Un coordonator al personalului de specialitate din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu a fost demis din funcție, după o anchetă desfășurată de corpul de control din Agenția Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție din cadrul Ministerului Muncii, care a scos la iveală mai multe nereguli găsite în cadrul instituției.

Purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj, Corina Drăgan, a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, că Sorin Stelian Torop, coordonator personal de specialitate din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu Jiu, era numit pe un post de conducere printr-o delegație.

„Dumnealui era, printr-o decizie, pus pe un post de conducere printr-o delegație, într-adevăr. Era coordonator personal de specialitate la unul dintre centrele noastre. Acea decizie a fost încetată”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Trei minore, însărcinate. Pentru una s-a dispus întreruperea sarcinii fără acordul reprezentantului legal

Purtătorul de cuvânt a confirmat informațiile cum că, în urma anchetei efectuate, s-a descoperit că trei minore, două cu vârsta de până la 15 ani, au rămas însărcinate în timp ce erau sub tutela direcției, iar angajații nu au anunțat poliția.

„A fost o comunicare defectuoasă, ca să zic așa, în sensul în care s-a transmis o adresă către poliție, dar mai mult o adresă de informare și în niciun caz o adresă prin care să se solicite cercetarea eventualelor fapte de natură penală, respectiv de raport de act sexual cu un minor”, a precizat Corina Drăgan.

Mai mult, aceasta a confirmat și faptul că, pentru una dintre cele trei minore, s-a dispus întreruperea sarcinii fără acordul reprezentantului legal al copilului, care era directorul general al DGASP Gorj.

„Pentru una dintre minore s-a dispus întreruperea sarcinii fără acordul reprezentatului legal al copilului, respectiv directorul general al DGASPC, pentru că una dintre ele este cu măsură de plasament în centru, dispusă printr-o sentință judecătorească a tribunalului Gorj, iar prin această măsură de plasament, drepturile părinților biologici sunt suspendate și, totodată, delegate directorului general al DGASPC Gorj. Reprezentantul legal era dumnealui, iar dumnealui nu și-a dat acordul”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Politica