vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Speranțe la medalii

CSS Drobeta a avut doi sportivi pe podium la etapa de calificare a Campionatului Național de atletism în sală rezervat juniorilor II (16 ani)

La competiția desfășurată în Sala de Atletism a Complexului Național Sportiv Lia Manoliu din București, severineanca Doinița Victoria Oana Hamat s-a clasat pe locul secund, la 3.000 m, cu timpul de 11:13.67 minute. Eleva lui Marin Istrate a alergat și la 1.500 m, unde a trecut linia de sosire după 5:09.03 minute, timp care i-a adus locul al IX-lea. La masculin, Silviu Gheorghe Matei (foto) a fost al treilea la 3.000 m (9:46.04), iar la 1.500 m (4:20.17) s-a clasat pe locul al VI-lea, fiind urmat de colegul său de club Valentin Dănuț Lepădat (4:21.52). Rezultatele îi dau speranțe antrenorului de la CSS Drobeta, care speră la medalii în finala de la Bacău, de luna viitoare.

„Hamat și Matei au obținut rezultate foarte bune la 3.000 metri, care ne dau speranțe pentru etapa finală. Ambii sunt într-un vizibil progres. La această etapă de calificare, și-au îmbunătățit timpii cu peste 10 secunde! Din păcate, nu prea avem condiții de pregătire la Severin”, a precizat Istrate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Florescu, fără rival 1.500 m

Acesta își pune speranțe și în mezina Aurelia Ștefania Florescu, sportivă care, la doar 12 ani, a stabilit, la Campionatul Municipiului București, un timp mai bun decât al junioarelor I și chiar a unor senioare, în proba de 1.500 m, pe care a alergat-o în 4:49, 81 minute. Istrate speră ca Florescu să-i calce pe urme fostei sale eleve Ancuța Bobocel, în prezent la CSU Craiova. „Florescu e o sportivă care va face carieră, dacă vom avea grijă de ea. Rezultatele ei au atras deja atenția unor cluburi din Japonia! Cu siguranță, la finala Campionatului Național pentru copii I, care va avea loc în luna aprilie, va câștiga, fără probleme, medalia de aur. Are un timp care rivalizează chiar cu al senioarelor”, a precizat Istrate.

Politica