vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Paul Stănescu, despre discursul lui Iohannis: Am fost primul care a ieşit din sală. Iohannis nu este preşedintele tuturor românilor şi n-are rolul de mediator

 

Preşedintele PSD Olt, senatorul Paul Stănescu, a declarat că a fost primul parlamentar care a părăsit sala plenului reunit al Parlamentului, unde preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, marţi, un discurs.

Stănescu s-a declarat dezamăgit de mesajul de incitare al şefului statului, adăugând că acţiunile acestuia din ultima vreme denotă o mare doză de iresponsabilitate. Senatorul mai spune că se aştepta ca Iohannis să dea un mesaj de unitate şi nu de dezbinare. „Am stat doar câteva minute la discurs şi după aceea am ieşit. Am fost primul care a ieşit din sală pentru că mă aşteptam ca discursul preşedintelui să fie unul de unitate, dar din păcate am asistat la un discurs care duce la incitare între români. Eu credeam că lucrurile s-au liniştit, dar la preşedinte se vede iresponsabilitate pentru români şi pentru România. Dacă lucrurile vor merge aşa, vom ajunge la anarhie iar cel care duce la această anarhie este preşedintele Iohannis. Probabil că asta va urma pentru că un preşedinte nu cred că poate să dea dovadă de mai multă iresponsabilitate. Trăim în nişte momente grave pentru România. Concluzia este că Iohannis nu este preşedintele tuturor românilor şi n-are rolul de mediator aşa cum ar trebui să fie”, a afirmat senatorul de Olt.

Ordonanţa a fost un pretext”

Policlinica Buna Vestire Craiova

Liderul social-democrat a mai opinat că Ordonanţa 13, care a scos lumea în stradă, a reprezentat doar un pretexte pentru ca Iohannis să atace guvernul şi majoritatea PSD-ALDE. „Ordonanţa a fost un pretext pentru a se ajunge în această situaţie. Ordonanţa prevedea, în proporţie de peste 90 la sută, redefinirea unor puncte din Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, declarate neconstituţionale de CCR. Cred că dacă nu era Ordonanţa, se găsea altceva pentru a se genera această situaţie. N-am mai auzit nimic de Coldea, de Ghiţă, de plagiatul lui Kovesi. Sunt lucruri pe care le ştim”, a mai declarat Paul Stănescu.

Întrebat dacă PSD sau organizaţia judeţeană Olt organizează contramanifestaţii faţă de ceea ce se întâmplă în Piaţa Victoriei şi împotriva preşedintelui Iohannis, Paul Stănescu a răspuns negativ, adăugând că oamenii pot să-şi spun singuri punctul de vedere: „E dreptul oamenilor să-şi spună singuri punctul de vedere. Sunt convins că partea care până acum a tăcut are un punct de vedere vizavi de ceea ce incită şi face preşedintele”.

Politica