joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

CS Severin-AS Roma, amicalul intrat în istorie

Cea mai importantă pagină de istorie a sportului mehedințean a fost scrisă între anii 2012-2013, prin prezența echipei de fotbal CS Turnu Severin, în Liga I. Formația a retrogradat la finele sezonului, însă, pe lângă multe dezamăgiri, a lăsat câteva amintiri frumoase pentru care expresia „de povestit nepoților” nu e o exagerare. Una dintre ele este amicalul cu celebra grupare italiană AS Roma.

La aproape cinci ani distanță, ca printr-un vis, microbiștilor le mai revin în minte momente importante din prezența meteorică a grupării care a reprezentat Drobeta-Turnu Severin în prima ligă de fotbal. Dincolo de meciurile cu Steaua, Dinamo sau Rapid, prin intermediul amicalelor, micuța echipă de la malul Dunării s-a duelat și cu adversari din alte campionate străine, iar cel mai important s-a numit AS Roma. A fost cea mai mare lovitură de imagine a unei formații românești, în vara 2012. Mai mult, gruparea din capitala Italiei nu și-a menajat vedetele. Totti, Pjanic, Pizzaro, Borriello, Bojan sau Perotta au jucat împotriva severinenilor, pe care i-au învins cu 2-0. Cum s-a reușit punerea în aplicare a unui amical de lux pentru o nou-promovată ne dezvăluie Răzvan Lupu, vicepreședintele de la acea vreme.

Îmi amintesc că aveam de ales între Austria și Slovenia pentru a merge în cantonamentul de vară, iar noi am optat pentru cel din Slovenia datorită programului de jocuri. Agenția cu care am colaborat ne-a asigurat cazarea, dar și jocurile amicale. Ne-a prezentat o ofertă interesantă, cu adversari bine cotați din primele ligi din Croația, Slovenia și Azerbaidjan. Cel mai atractiv și onorant a fost amicalul cu AS Roma. A fost și șansa noastră să fim acolo, când ei erau la început de pregătire și aveau nevoie de un adversar. Echipa era cantonată la doar 200 de kilometri distanță de cantonamentul nostru și am putut să mergem. A fost o realizare fantastică pentru oraș, pentru noi toți, după ce reușisem promovarea. Nu cred că de foarte multe ori s-a auzit de Drobeta-Turnu Severin în Italia, poate doar prin prisma fotbalului, și a fost o onoare pentru noi să fim pe teren cu legende ale fotbalului mondial, precum Francesco Totti. Nu trebuie uitat că a fost doar un joc de pregătire. Fantastic ar fi fost să jucăm meciul într-o competiție oficială, lucru ce probabil nu cred că se va întâmpla vreodată. Având în vedere situația fotbalului mehedințean, această partidă cred că nu o să mai fie reeditată, deși cu toții ne dorim. A fost o echipă frumoasă care, din păcate, a sfârșit urât…”, dezvăluie Răzvan Lupu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

p-14-foto-la-intertitlu-au-ramas-doar-amintirile

Au rămas doar amintirile

La Stadionul Municipal și acum sunt puse la loc de cinste suvenirurile care amintesc de duelurile din Liga I. Pe un panou sunt așezate toate fanioanele din sezonul care a rămas în istorie, iar la loc de cinste este, așa cum era de așteptat, cel primit de la Francesco Totti.

Meciul cu AS Roma a avut loc în Italia, la Riscone di Brunico, o stațiune la granița cu Slovenia. Ștețca, Marinescu, Mitic, Bălău, Ologu, Pătrașcu, Moutinho, Olah, Neacșa, Zaharia, Vancea, Dandea, Ninu, Golic, Bălace, Giurgiu, Buleică, Cosic, Stan, Gîrlescu, Dragalina, Stoica și Joel Thomas au fost jucătorii utilizați de antrenorul Marian Bondrea care au rămas cu o amintire frumoasă în cariera lor.

Nicu Lungu

Politica