joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Fost primar din Corabia, condamnat la doi ani cu amânare şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii

Fostul primar PNL din Corabia, Ştefan Pârlea, a fost condamnat la sfârşitul săptămânii trecute, de Curtea de Apel Craiova, la doi ani de închisoare cu amânare şi la 80 de zile de muncă în folosul comunităţii, pe care trebuie să le presteze la Spitalul Orăşenesc sau la Centrul Medico-Social din localitate.

Condamnarea lui Pârlea vine după ce, în urmă cu doi ani, băut fiind, liberalul a lovit cinci maşini care erau parcate regulamentar, pe strada Carpaţi din Corabia, şi apoi a intrat cu autoturismul pe care îl conducea în peretele unui magazin.
Decizia luată la sfârşitul săptămânii trecute de magistraţii Curţii de Apel Craiova este definitivă, aceştia menţinând decizia luată pe fond de colegii lor de la Judecătoria Corabia.
Pe lângă condamnarea de doi ani la închisoare cu amânare, perioada de încercare întinzându-se, ulterior, pe încă patru ani, Ştefan Pârlea nu mai are voie să conducă autovehicule pe drumurile publice. De asemenea, liberalul nu poate părăsi ţara fără a înştiinţa autorităţile. Instanţa a mai dispus şi ca inculpatul să presteze o muncă neremunerată pe o durată de 80 zile în cadrul Spitalului Orăşenesc Corabia sau a Centrului Medico-Social Corabia.
În februarie 2014, fostul edil al orașului Corabia, băut fiind, a lovit cinci maşini care erau parcate regulamentar, pe strada Carpaţi din Corabia, şi apoi a intrat cu autoturismul pe care îl conducea în peretele unui magazin.
În urma evenimentului rutier fostul primar a fost rănit uşor. Ştefan Pârlea a fost scos din maşină de oamenii care se aflau în zonă şi care au văzut cum s-a petrecut totul. Aceştia au declarat că bărbatul se afla într-o stare avansată de ebrietate şi că abia se mai ţinea pe picioare.
Pârlea a refuzat să fie testat cu aparatul alcooltest, la locul accidentului, şi a fost transportat de poliţişti la Spitalul Corabia, pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ştefan Pârlea a fost primarul oraşului Corabia timp de patru ani, între 2004 şi 2008, din partea PDL. În 2012, el a candidat din nou pentru fotoliul de edil, de această dată din partea PNL. N-a câştigat primăria, însă a devenit consilier local, până în 2013, când i-a fost retras sprijinul politic. Cu toate acestea, în 2016, tot Pârlea a fost candidatul liberalilor pentru primărie, cu același rezultat.

Politica