sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Debut promiţător pentru Stoican

În prima etapă, din acest an, echipa preluată de antrenorul severinean Flavius Stoican a scos un punct din confruntarea cu CSM Poli Iaşi

Schimbată din temelii în pauza competiţională de iarnă, CS Pandurii Târgu Jiu a bifat primul punct în mandatul lui Flavius Stoican, chiar la primul meci din 2017. Pe stadionul din Drobeta Turnu Severin, echipa gorjeană a întâlnit CSM Poli Iaşi, iar, după o primă repriză controlată de oaspeţi, scorul pauzei a fost egal. Rezultatul s-a datorat, în special, intervenţiilor salvatoare ale portarului Răzvan Stanca, care s-a opus la reluările lui Vasile Gheorghe şi Andrei Cristea, din prima repriză. La începutul părţii secunde, veteranul dintre buturi a fost salvat de bară, la şutul aceluiaşi Andrei Cristea, dar Răzvan Stanca nu s-a putut opune şi la reluarea lui Vasile Gheorghe, din minutul 60. La scurt timp după primirea golului, Stoican l-a introdus pe teren pe atacantul Sergiu Negruţ, care sosise la Târgu Jiu de doar 3 zile. Fostul jucător de la CFR Cluj a profitat de gafa impardonabilă a căpitanului ieşean Ovidiu Mihalache şi a egalat în minutul 80. S-a încheiat 1-1, iar CS Pandurii a bifat un punct important în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Fotbalul te pedepseşte, când faci asemnea greşeli”, a concluzionat craioveanul Eugen Neagoe, antrenorul Politehnicii Iaşi. Mult mai fericit a fost severineanul Flavius Stoican, care a debutat fără înfrângere la Pandurii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Este primul meu meci oficial ca antrenor pe stadionul din oraşul natal şi sunt bucuros că nu am pierdut. Am avut emoţii, recunosc. Am întâlnit cea mai bună echipă din zona play-off-ului, care are omogenitate şi jucători valoroşi. Băieţii mei au alergat, au fost determinaţi şi nu au cedat, chiar dacă au fost conduşi. Este un rezultat de moral pentru noi. Acest egal ne dă încredere”, a declarat Stoican. Acesta şi-a propus să-şi schimbe look-ul, în cazul în care echipa sa va evita retrogradarea. “Dacă ne vom salva de la retrogradare, o să mă vedeţi cu mustăcioară! Nu am avut niciodată şi nu ştiu cum voi arăta, dar îmi voi lăsa o mustaţă stufoasă”, a conchis tehnicianul de 40 de ani.

 

Pandurii – Poli 1-1

Marcatori: Sergiu Negruţ – ‘80 / Vasile Gheorghe ‘60

Pandurii: Stanca (cpt.) – Negoiţă, Tătaru, Ilie, Buşu – Hlistei (‘79 Hamed), Zaina, Stana, Pârcălabu (‘61 Firţulescu) – Surugiu – Mărgărit (‘64 Negruţ). Antrenor: Flavius Stoican.

Poli: Grahovac – Boşoi, Mihalache (cpt.), Frăsinescu, Țigănaşu (‘66 Sato) – Ciucur (‘57 Golubovic), V. Gheorghe, Răuţă, Ștefănescu – Bole, Cristea. Antrenor: Eugen Neagoe;

Arbitri: G. Rădulescu (Bucureşti) – M. Grigoriu (Bucureşti), M. Marchidanu (Brăila);

Stadion Municipal, Dr.Tr.Severin, spectatori 150.

Politica