vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se anunță noi proteste față de modificarea Codului Penal. PSD strânge semnături pentru susținerea Guvernului

Noi proteste sunt anunțate astăzi în toată țara față de modificarea Codului Penal. La Craiova protestul ar urma să înceapă la ora 18, în Piața Prefecturii. În replică, PSD a declanșat o campanie de strângere de semnături pentru susținerea Guvernului Grindeanu.

Între timp, Avocatul Poporului a sesizat Curtea Constituțională a României (CCR) cu privire la excepția de neconstituționalitate a OUG de modificare a Codului penal și a Codului de procedură penală. Toate părțile implicate urmează să transmită puncte de vedere la CCR până pe 7 februarie, termenul de discutare a sesizării urmând a fi stabilit ulterior.

Avocatul Poporului a menționat, scrie Agerpres, că a criticat în ansamblu această OUG:”Am criticat-o în ansamblu, de aceea am început cu elementele extrinseci, dacă vor fi reținute de Curte, atrag după ele constatarea neconstituționalității ordonanței de urgență în ansamblu. (…) Efectul: dacă se constată acest lucru, evident că se va trece la o reglementare de către Parlament, pe bază de proiect de lege, iar ceea ce se stabilește de CCR ca fiind neconstituțional, pentru că nu se vor limita numai la analiza elementului extrinsec, ci și a chestiunilor intrinseci, toate acele chestiuni care vor fi analizate vor deveni obligatorii pentru Parlament în momentul în care va dezbate un proiect de lege cu un asemenea obiect”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica