vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Severinul, oficial, fără Consiliu Local

Validarea consilierilor locali din Severin trebuie reluată, a decis, definitiv instanța. Toate hotărârile adoptate în ultimul an sunt lovite de nulitate.

Instanța a constatat că recursul declarat de consilierii PNL este inadmisibil și rămâne definitivă hotărârea de la fond, de la Tribunalul Mehedinți, care stabilea că HCL nr 2 este nulă de drept. Consecința constă în faptul că toate hotărârile adoptate ulterior sunt nule, inclusiv Hotrărârea de investire a primarului trebuie reluată”, ne-a explicat, pentru Jurnalul Olteniei, avocatul Sorin Crudiu, cel care a reprezentat în instanță Alianța PSD+UNPR.

Hotărârea cu numărul 2 din 24 iunie a Consiliului Municipal Drobeta Turnu Severin, privind validarea mandatelor a 20 dintre cei 23 de aleși locali ai orașului a fost atacată de Alianța PSD+UNPR.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Noi am atacat în instanță HCL Drobeta-Turnu-Severin, nr. 2/24.06.2016. Prin acea hotărâre validarea s-a făcut cu încălcarea legii. Mandatele a trei consileri nu au fost validate atunci pentru ca PNL împreună cu doi dintre consilierii PSD, să poată să numească cei doi viceprimari. Noi am solicitat anularea hotărârii respective ca fiind lovită de nulitate absolută”, a declarat avocatul Sorin Crudiu, pentru Jurnalul Olteniei, în septembrie anul trecut, după decizia Tribunalului Mehedinți.

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea a precizat, pentru Jurnalul Olteniei, că așteaptă comunicare deciziei instanței și va acționa în consecință.

Așteptăm decizia instanței și în mod absolut sigur vom lua măsurile ce se impun, respectiv reluarea constituirii Consiliului Local Municipal”, a spus Drăghiea.

Contactat telefonic, primarul Marius Screciu a spus că ar mai fi „o mijlocire”. Nu a reușit însă să explice despre ce ar fi vorba, rămânând fără semnal la telefonul mobil. Până la această oră, Screciu nu a mai revenit cu lămuriri.

Politica