vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Protest, la Craiova, faţă de modificarea Codului Penal

Update ora 21/ Câteva mii de oamenii, în marș pe Calea București

 

 

După ce peste 4.000 de craioveni au ieşit, miercuri seara, în stradă, pentru a protesta împotriva ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal, joi seara, câteva sute de persoane s-au adunat în Piața Prefecturii, din același motiv.

 

Peste 4.000 de craioveni au protestat, miercuri seara, în Piaţa Prefecturii, dar şi pe străzile din municipiul Craiova, împotriva ordonanţei de urgenţă privind modificarea Codului Penal, adoptată de Guvernul României, marţi seara, şi publicată în Monitorul Oficial, marţi spre miercuri noaptea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Aceştia au scandat împotriva Guvernului, arătându-se revoltaţi îndeosebi de felul în care a fost adoptat acest act. Protestatarii s-au adunat, iniţial, în Piaţa „Mihai Viteazul”, de unde au plecat, ulterior, reuşind să treacă de jandarmi, într-un marş pe strada A.I. Cuza. Aceştia s-au oprit în faţa clădirii Primăriei Craiova, apoi deplasându-se către Universitate, pe o bandă a unui sens de mers, dar şi pe trotuar. Protestatarii au avut câteva momente de ezitare, după care şi-au continuat drumul către Calea Bucureşti, în marş. În apropierea blocului S200, aceştia s-au întors pe strada A.I. Cuza, pentru a se îndrepta din nou în Piaţa Prefecturii. Între timp, un alt grup de protestatari care rămăsese în piaţă a plecat şi el pe A.I. Cuza, cele două grupuri întâlnindu-se în faţa Universităţii, unde au rămas preţ de câteva minute. După ce s-au întors în piaţă, protestatarii au plecat din nou într-un marş până în zona Institut, după care s-au întors în piaţă. Protestul a fost unul paşnic, fără incidente, iar jandarmii i-au atenţionat, pe oameni, în mod politicos, atunci când a fost cazul, să strângă rândurile pentru a nu bloca circulaţia în anumite zone.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi premierul Sorin Grindeanu au anunţat joi seara că nu renunţă la ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi nici la Legea Graţierii.

Politica