joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În arest pentru furt prin distragerea atenţiei

Aseară, polițiștii doljeni au reținut pentru 24 de ore și introdus în arestul inspectoratului, o doljeancă în vârstă de 32 de ani, bănuită de comiterea infracțiunii de furt prin metoda ”distragerii atenției”.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției de Polițier Nr. 6 Rurale Giubega, în cursul zilei de ieri, au identificat și condus pentru audieri două craiovence, de 32 și de 49 de ani, bănuite de comiterea mai multor furturi, de la una dintre părțile vătămate sustrăgând 200.000 lei.

Din investigațiile polițiștilor a rezultat faptul că, în data de 12.09.2016, cele două craiovence, D.PERSIDA, de 32 de ani și V.IOANA, de 49 de ani, profitând de faptul că P.ION, 63 de ani, din Galicea Mare, Dolj nu este la domiciliu, au forțat un geam din termopan, au pătruns în locuința acestuia, iar dintr-un șifonier au sustras 200.000 lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cele două craiovence au intrat în curtea doljeanului cu intenția de a sustrage bunuri prin metoda ”distragerii atenției”, astfel folosindu-se de diferite pretexte cum ar fi cumpărarea de produse alimentare, însă, observând că locuința nu este supravegheată și-au dus la îndeplinire planul prin forțarea geamului.

Din investigații a rezultat faptul că, prin aceeași metodă, craioveanca de 32 de ani i-a sustras unei femei de 83 de ani, din comuna Radovan, suma de 1.500 lei, faptă comisă în data de 12.12.2016.

În baza probatoriului administrat de polițiștii Secției Nr. 6 Poliție Rurală Giubega D.PERSIDA a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind introdusă  la Centrul de Reținere și Arest Preventiv Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti cu propunerea de arestare preventivă.

Deasemenea, V.IOANA urmează a fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul comiterii faptei.

Polițiștii vă recomandă:

– nu permiteţi străinilor să intre în casă sau în curte sub diferite pretexte: vânzarea/cumpărarea de produse, pentru a oferi ajutoare sau bunuri, pentru a vă oferi o compensare/rest rămas de la pensie sau de la alte drepturi financiare, schimbul unor bancnote;

– solicitați persoanelor, care se prezintă sub diferite calități, să se legitimeze;

– evitaţi discuţiile despre bunurile de valoare pe care le aveţi în casă!

– păstraţi documentele și bunurile în locuri greu accesibile, cunoscute doar de dumneavoastră și nu divulgați aceste informații altor persoane;

– nu vă lăsaţi tentaţi de preţurile produselor oferite spre vânzare de către persoane necunoscute întrucât acestea reprezintă doar mijlocul prin care infractorii urmăresc să intre în locuința dumneavoastră.

  • Reamintim faptul că infractorii joacă anumite roluri pentru a aborda victimele (persoane care livrează colete, angajaţi ai unor furnizori de servicii)

Politica