joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Belbiță vrea cu orice preț centura RXF

După un 2016 perfect, Prințesa Războinică a Olteniei începe noul an cu mari așteptări. Prima luptă a sezonului pe care Diana Belbiță o va disputa va fi, cel mai probabil, chiar un meci de titlu, în luna martie, în promoția RXF.

Mehedințeanca Diana Belbiță vrea cu ardoare titlul de cea mai bună luptătoare din România. Evoluțiile o îndreptățesc, mai ales că anul trecut a reușit victorii pe linie în țară, dar și în una din cele mai importante promoții de MMA din Europa.

Mă bucur să încep anul în forță. Am avut un parcurs foarte bun în ultima perioadă, dar asta, în mare măsură, datorită staff-ului și condițiilor de antrenament de la Oradea. Din vitrina cu trofee, cel mai mult îmi lipsește o centură, de aceea îmi doresc foarte mult o victorie în luna martie, după o perioadă de pregătire foarte intensă. Nu contează numele adversarei pentru că nu îmi este teamă de nimeni. Sunt convinsă că 2017 va fi un sezon plin de evenimente și am mari așteptări. Îmi voi urma visul de a pătrunde în galele UFC și pentru asta vreau să îmi adjudec mai întâi, centrura RXF”, a mărturisit luptătoarea Diana Belbiță, care, de aproape un an de zile, s-a mutat din Drobeta-Turnu Severin în Oradea, pentru a se antrena la Centrul de Arte Marțiale Mixte „Alexandru Lungu”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Se dedică total pentru meciul de titlu

Pentru a-și atinge obiectivele, luptătoarea originară din județul Mehedinți urmează un program strict de pregătire. Sacul de box a devenit cel mai bun prieten, însă performanța cere sacrificii.

Chiar și în perioada sărbătorilor de iarnă am preferat să rămân aici pentru a nu întrerupe pregătirea, știind că urmează un an important pentru mine, deși mi-aș fi dorit să fiu alături de familia mea. Sunt foarte mulțumită de ceea ce fac chiar dacă nu este ușor, este ceea ce îmi doresc. România este încă la început în ceea ce privește sporturile de contact, asta și din cauză că nu există sprijin din partea celor cu putere financiară, iar până nu vom obține un astfel de sprijin, va fi foarte greu pentru sportivii români să lupte de la egal la egal cu cei din afară”, a mai spus Belbiță.

Diana Belbiță a mai luptat o dată pentru centura RXF, în iunie 2015, la Cluj-Napoca, când a pierdut în fața Cristinei Stanciu, adversară pe care și-o dorește într-o revanșă. RXF 26 va fi o gală care, pe lângă centura la categoria feminină, își va desemna mai mulți campioni.

Nicu Lungu

Politica