sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt: Coadă la Înmatriculări, în prima zi în care nu se mai plăteşte timbrul de mediu

Aproape o sută de olteni aştepteaptă, miercuri dimineaţa, la Serviciul de Înmatriculări şi Permise din Slatina, în prima zi în care nu se mai plăteşte timbrul de mediu.

Deşi se prelucrează doar 60 de dosare pe zi, oamenii aşteptă chiar şi de la ora 3.00 pentru a lua bon de ordine pentru zilele următoare.

„Stăm de la 3.00. Nu eram singură, eram aproximativ 25 de persoane. Am ştiu că va fi aglomeraţie de aceea am vrut să venim din timp”, a declarat o femeie.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Tocmai pentru că se preconiza un aflux mare de oameni la Înmatriculări, odată cu eliminarea timbrului de mediu, la acest serviciu din subordinea Prefecturii Olt a fost instalat, marţi, un sistem electronic de eliberare de bonuri de ordine pentru evitarea cozilor. Sistemul eliberează bonuri de ordine şi pentru eliberarea de permise, fotografii pentru permise, radieri sau pentru înscrierea la examenul pentru obţinerea permisului de conducere.

Cu toate acestea, miercuri, încă de la primele ore ale dimineţii, la Serviciul de Înmatriculări şi Permise s-au format cozi, oamenii aşteptând chiar şi de la ora 3.00. Mulţimea a fost oprită de doi poliţişti locali, la intrare în sediul serviciului, aceştia permiţându-le accesul pe rând.

Sistemul electronic pentru eliberarea de bonuri de ordine a fost instalat şi testat, marţi, înainte de intrarea în vigoare, de la 1 februarie, a eliminării mai multor taxe şi tarife, printre care şi timbrul de mediu.

Angajaţii Serviciului Înmatriculări procesează doar 60 de dosare pe zi, astfel că cei care au primit bonuri de ordine peste această cifră, au fost programaţi în zilele următoare.

„În prima fază, timp de câteva zile, acest program va funcţiona doar pentru eliberarea acestor bonuri de ordine, începând cu 9.30 şi până la 16.00. În perioada 8.30 – 9.30, vom încerca să facem şi o programare online. Conform calculelor noastre, în fiecare oră, vor fi procesaţi şase-şapte cetăţeni. Astfel că, pe zi, vor fi procesate 60 de dosare pentru înmatriculări, rămânând să rezervăm zece locuri zilnic pentru programări online. Acestea vor fi implementate în aproximativ o săptămână. Încercăm ca acest program să îndulcească un pic viaţa celor care vin la acest serviciu. Cei care nu prind bon pentru ziua respectivă, vor primi bon de ordine pentru ziua următoare sau ziua în care este liber”, a afirmat prefectul Silviu Neacşu, prezent la inaugurarea sistemului.

Politica