marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Naționala U-17/ Albu, singurul craiovean la lot

Mijlocașul de la GP Craiova a fost chemat de selecționerul Sorin Colceag pentru dubla cu Cipru și Italia.

Juniorul de la grupa de republicani B ai Academiei ”Gicã Popescu” Craiova, Dragoș Albu a fost convocat la reprezentativa Under 17 (jucãtori nãscuți începând cu 1 ianuarie 2001) a României care va efectua în perioada 1-11 februarie un stagiu de pregãtire în Cipru. Reunirea lotului pregãtit de Sorin Colceag a avut loc, duminicã, la Buftea, iar de mâine, timp de 10 zile, se vor antrena în Insula Afroditei și vor disputa și douã jocuri de pregãtire, ambele în compania selecționatei similare a Ciprului. Acestea sunt programate pe 7 și pe 9 februarie. Revenirea în țarã va fi pe 11 februarie, iar lotul va rãmâne la Buftea în cantonament pentru dubla cu Italia. Cele douã partide se vor disputa pe 14 februarie de la ora 15 și pe 16 februarie de la ora 11. Pe lângã componentul echipei de la Hanul Doctorului la lotul național au mai fost convocați: Alexandru Paul Șerban (Academia Gheorghe Hagi), Rãzvan Cristian Ducan (Centrul de Excelențã Buzãu – CS Unirea Petrolul Videle)-portari; Antonio Vlad (Academia Gheorghe Hagi)
Vlãduț Cristian Ștefãnescu (ambii de la Academia Gheorghe Hagi), Marcel Chiorean (Sporting Juniorul Vaslui), Alex Gabriel Georgescu (Academia Gheorghe Hagi), Andres Mihai Dumitrescu (FC Pitești 2008), Marius Nedelcu (Academia Sport Team)-fundași; Andrei Alexandru Mitran (Dinamo București), Ionuț Bogdan Cãlin (Academia Gheorghe Hagi), Aurel Constantin June (Sporting Juniorul Vaslui), Aron Robert Girsik (Academia Gheorghe Hagi), Iulius Andrei Mãrginean (CS Zlatna), Iustin Leonard Drãgãnoaea (ACS Regal Sport), Rãzvan Bogdan Matiș (Academia Gheorghe Hagi), Gelu Tiberiu Grigoraș (Sporting Juniorul Vaslui)-mijlocași; Daniel Gabriel Toma (Dunãrea Cãlãrași), Louis Munteanu (Academia Gheorghe Hagi), Alexandru Bodea (Centrul de Excelențã Tg. Mureș – FC Nicolae Dobrin Pitești)-atacanți. Prin dublele cu Cipru și Italia tricolorii se pregãtesc pentru primele meciuri oficiale, pe care le va disputa în turul inaugural din preliminariile CE pentru juniori Under 17 – Anglia 2018. În perioada 23-29 octombrie 2017, România va fi gazda unei grupe în care adversarele vor fi Lituania, Luxemburg și Austria. Echipele care se vor clasa pe locurile 1 și 2 și cele mai bune patru dintre formațiile care se vor clasa pe locul 3 în cele 13 serii din prima fazã se vor califica în ultima fazã (turul de elitã).

Under 21 și-a aflat adversarii

Policlinica Buna Vestire Craiova

O altã naționalã de juniori a României, cea a Under 21 și-a aflat sãptãmâna trecutã adversarii din preliminariile Campionatului European din 2019. România a fost repartizatã în grupa a 8-a, alãturi de Portugalia, Elveția, Țara Galilor, Bosnia-Herțegovina și Liechtenstein. Preliminariile sunt programate sã înceapã în luna martie a acestui an, urmând a se încheia în noiembrie 2018, o datã cu disputarea meciurilor de baraj. În campania de calificare au drept de joc jucãtorii nãscuți începând cu 1 ianuarie 1996. Componența celorlalte 8 grupe este urmãtoarea: Cehia, Croația, Grecia, Moldova, Belarus, San Marino – grupa 1; Spania, Slovacia, Islanda, Albania, Estonia, Irlanda de Nord – grupa 2; Danemarca, Polonia, Finlanda, Georgia, Lituania, Insulele Feroe – grupa 3; Anglia, Olanda, Ucraina, Scoția, Letonia, Andorra – grupa 4; Germania, Israel, Norvegia, Irlanda, Azerbaidjan, Kosovo – grupa 5; Suedia, Belgia, Turcia, Ungaria, Cipru, Malta – grupa 6; Serbia, Austria, Rusia, Macedonia, Armenia, Gibraltar – grupa 7; Franța, Slovenia, Muntenegru, Bulgaria, Kazahstan, Luxemburg – grupa 9. La turneul final al Campionatului European care va fi gãzduit de Italia se calificã direct la turneul final câștigãtoarele celor nouã grupe, în timp ce patru ocupante ale locurilor secunde cu cel mai bun punctaj vor disputa un play-off. Echipele care se vor impune în meciurile de baraj merg, de asemenea, la CE.

Politica