vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Planetariu mobil, la Teatrul „Anton Pann”

Primul planetariu mobil din România se află, în aceste zile, la Râmnicu Vâlcea, până pe data de 3 februarie, la Teatrul „Anton Pann”.

Spectacolul „Constelaţiile în viziunea străbunilor, tălmăcite pe înţelesul copiilor” are loc zilnic, în intervalul orar 9:00 – 18:00, iar cei mici au ocazia să descopere Sistemul Solar şi constelaţiile, cu ajutorul unor proiecţii digitale de înaltă rezoluţie, în cadrul unei serii de proiecții spectaculoase însoțite de prezentări interactive, care vor avea loc într-un dome mobil cu diametrul de 8 metri și înălțimea de 5 metri.
Proiectul este unul unic prin caracterul său educațional și interactiv, scrie pe pagina de Facebook a evenimentului.
În cadrul spectacoluluil, participanţii pot urmări în interiorul Planetariului mobil proiecţii de înaltă rezoluţie cu Sistemul Solar, dar şi expuneri de constelaţii asociate legendelor romane sau greceşti. Totodată, copiii au ocazia să înveţe despre unele dintre cele mai cunoscute constelaţii din tradiţia românească, precum Scaunul lui Dumnezeu, Carul Mare, Carul Mic, Ciobanul cu oile, Cloşca cu pui ş.a. În plus, Planetariul poate realiza simulări ale procesului de trecere de la zi la noapte. Planetariul Mobil Educațional vine să suplinească lipsa unor astfel de spectacole în multe orașe ale țării.

Spectacolele se desfășoară din oră în oră, cu începere la orele fixe. Durata unei proiecții este de aproximativ 45 de minute, iar prețul unui bilet de 11 lei. Domul în care se vor desfășura spectacolele are o capacitate de primire pentru 60 de persoane.
Accesul la eveniment se face fie pe bază de rezervări la 0752690245 sau [email protected], fie cu 15 minute înainte de începerea spectacolului, în limita locurilor disponibile. Vârsta minimă recomandată pentru vizitatori este de 4 ani, cu însoțitor adult.
Proiectul Planetariu Mobil Educațional este o inițiativă a Asociației Astronomice Pluto. Evenimentul de la Râmnicu Vâlcea se va desfășura în parteneriat cu Teatrul Anton Pann și Calendarul Magic.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica